Ξανθόπουλος: Όνειδος ο κυνικός εμπαιγμός και η απόλυση των υπαλλήλων της Olympus

- Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να πάρει μέτρα και τους έστειλε στην ανεργία

0
416

Χωρίς εργασία μένουν τελικά και οι 43 οι εργαζόμενοι της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Olympus σε Δράμα και Έβρο, το χαρτοφυλάκιο της οποίας μεταφέρθηκε στην Εθνική Τράπεζα. Οι σταδιακές απολύσεις ολοκληρώνονται στις 30 Νοεμβρίου με την απομάκρυνση και των τελευταίων 18 εργαζομένων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων 10 μηνών, παραμένει αμέτοχος θεατής, αρνούμενη πεισματικά να δεσμευτεί για μέτρα και πρωτοβουλίες που θα εξασφάλιζαν τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Τον περασμένο Μάρτιο, είχα καταθέσει μαζί με την τότε βουλευτή Έβρου Αν. Γκαρά, ερώτηση προς τον τότε υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, σχετικά με το εάν προτίθεται να μεριμνήσει για την επαγγελματική αποκατάσταση και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση του ομαλού οικογενειακού, οικονομικού και κοινωνικού βίου των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Olympus, εξασφαλίζοντας τη μεταφορά τους στην Εθνική Τράπεζα. Στην ίδια ερώτηση επισημαίναμε παράλληλα τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που εμφανίζουν οι δύο Νομοί. Ωστόσο στην απάντηση του, ουδεμία νύξη υπήρχε ως προς αυτά τα ζητήματα από τον Υπουργό.
Αυτή η προκλητική στάση αδιαφορίας για τη ζωή των συμπολιτών μας, αυτός ο κυνικός νεοφιλελεύθερος εμπαιγμός απέναντι στους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε όλη την μέχρι τώρα θητεία της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και όποια προσπάθεια των κυβερνητικών βουλευτών Δράμας & Έβρου έπεσε στο κενό. Η αδιαφορία της κυβέρνησης τους εκθέτει και τους δύο. Και δεν είναι τυχαίο ότι μόνον οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι από όλες τις Συν/κές Τράπεζες που έκλεισαν, είχαν αυτήν την αντιμετώπιση.
Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει απέναντί της την κοινωνία. Την καλούμε, έστω και τώρα, να αλλάξει τακτική και να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην βρεθούν μετέωροι στο δρόμο, οι εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Αυτό αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση του κράτους δικαίου και μιας ευνομούμενης πολιτείας που σέβεται τους πολίτες της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ