Ξεκινά ο διαγωνισμός για τα γεύματα της νέας χρονιάς στο Μουσικό Σχολείο

Ευχή όλων να μην παρουσιαστούν τα περσινά προβλήματα

0
1480

Διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την «Προμήθεια Γευμάτων για τη Σίτιση των Μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Δράμας» για το σχολικό έτος 2019 – 2020 προκήρυξε την Δευτέρα ο Δήμαρχος Δράμας.

Πρόκειται για τα μεσημεριανά γεύματα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί με βάση την πλέον συμφέρουσα οικονομικά προσφορά διατίθεται ένας προϋπολογισμός 305.841 ευρώ περίπου με τον ΦΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές θα πρέπει να καταθέσουν προσφορές μέχρι τις 13 Ιουνίου μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Προηγήθηκε ήδη και η έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας. Ο διαγωνισμός
γίνεται για την χορήγηση μεσημεριανών γευμάτων σε 455 περίπου μαθητές του σχολείου και αφορά 70.070 γεύματα περίπου.
Το ξεκίνημα του διαγωνισμού γίνεται με την ελπίδα ότι φέτος δεν θα υπάρξουν προβλήματα όμοια με τα περσινά, εξαιτίας των οποίων οι μαθητές έμειναν χωρίς γεύμα για το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς. Θυμίζουμε ότι εξαιτίας των ενστάσεων που είχαν οι προμηθευτές του διαγωνισμού η διαδικασία των γευμάτων συνάντησε αρκετά εμπόδια και απασχόλησε ουκ ολίγες φορές το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο μάλιστα δημιουργήθηκαν και εντάσεις μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.
Μάλιστα σαν να μην έφθαναν αυτά είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με αλλοιωμένης ημερομηνίας πρόχειρα γεύματα τα οποία είχε αποφασιστεί να δοθούν ως ενδιάμεση λύση και εφόσον η λύση με τον προμηθευτή των κανονικών γευμάτων καθυστερούσε. Εξ αιτίας δε της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους που επιβαρύνθηκαν
οικονομικά δεν έλειψαν και οι καταλήψεις που έγιναν στο σχολείο στην διάρκεια της χρονιάς με αίτημα την επίλυση του προβλήματος σίτισης. Ευχή όλων είναι η διαδικασία που ξεκίνησε για την νέα χρονιά, να μην συναντήσει τα ίδια εμπόδια με τις ενστάσεις και την τεράστια καθυστέρηση στην διαδικασία της κατακύρωσης του διαγωνισμού ώστε να μην επαναληφθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πέρσι. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί στην πορεία και κυρίως το χρονικό διάστημα μετά την λήξη των προσφορών των υποψηφίων προμηθευτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!