Ξεκινά πολύ σύντομα ο νέος κόμβος της Σόφτεξ

0
729

Στη φάση της έγκρισης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι το έργο


 

Σε αναμονή της έγκρισης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι το έργο της κατασκευής κυκλικού κόμβου στην περιοχή της Σόφτεξ. Η συγκεκριμένη έγκριση είναι προαπαιτούμενη για να ξεκινήσει το έργο ο ανάδοχος, ο οποίος έχει ήδη προκύψει από τον σχετικό διαγωνισμό. Το έργο θα ξεκινήσει την αμέσως επόμενη περίοδο, όπως είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.
Το έργο μετατροπής του κόμβου Σόφτεξ σε κυκλικό, συμβασιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Είναι έργο προϋπολογισμού μελέτης 900.000 ευρώ, που σχεδιάστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Ο κυκλικός κόμβος θα έχει διάμετρο 50 μέτρων, και θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένος και ηλεκτροφωτισμένος προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων και να μειώσει το χρόνο διέλευσης τους από συγκεκριμένο σημείο ενώ θα αυξήσει και τα επίπεδα της οδικής ασφάλειας.
Η κατασκευή του έργου είχε επαναδημοπρατηθεί διότι στην αρχική δημοπράτηση υπήρξε υποψήφιος ανάδοχος του έργου που όμως έκανε λάθος στην εγγυητική επιστολή και αυτό έπρεπε να διορθωθεί.
Σε ό,τι αφορά τη κατασκευή των υπόλοιπων κυκλικών κόμβων που έχει δρομολογήσει η ΠΕ Δράμας στην διασταύρωση της ΒΙΠΕ Δράμας, στον Μυλοπόταμο, και στο Μικροχώρι, βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης των μελετών όπως εξήγησε χθες στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Θυμίζουμε ότι ο πρώτος από τους κυκλικούς κόμβους που σχεδιάζει να υλοποιήσει η ΠΕ Δράμας ήταν αυτός του Ξηροποτάμου που παραδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και έγινε προκειμένου να βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στη βορειοδυτική έξοδο της πόλης και για να διευκολύνει την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων.
Εντωμεταξύ σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια έχει γίνει και η σχετική σύμβαση για την επισκευή και συντήρηση φωτιστικών σωμάτων και φαναριών λόγω έκτακτης και επιβεβλημένης ανάγκης των κόμβων Αδριανής, Νικηφόρου, Πλατανιάς, Μεσοχωρίου, Γέφυρας Νέστου, Παρανεστίου, Μυλοποτάμου, Βι.Πε., που είναι στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Δράμας. Πρόκειται για μηχανισμούς πλακετών στους φωτεινούς σηματοδότες που παρουσιάζουν βλάβες κατά περιόδους. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει αντικατάσταση 83 σετ φωτιστικών λαμπτήρων, η επισκευή πινάκων κόμβων Αδριανής, Νικηφόρου, Παρανεστίου, Μυλοποτάμου και ΒΙΠΕ. Παράλληλα θα γίνει αποκατάσταση βλάβης φαναριών των κόμβων ΒΙΠΕ, Αδριανής, Νικηφόρου, Γέφυρας Νέστου και Παρανεστίου. Ακόμη θα γίνει αποκατάσταση βλάβης ρυθμιστή των κόμβων Αδριανής, Παρανεστίου και Μυλοποτάμου. Όπως και επισκευή ιστού των φαναριών στους κόμβους Μυλοποτάμου και ΒΙΠΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!