Ξεκινά σήμερα το ογκολογικό συνέδριο

Στον συνεδριακό χώρο του Hydrama Grand Hotel

0
2602

Με ενδιαφέρον αναμένεται το επιστημονικό ογκολογικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Hydrama Grand Hotel με τίτλο «Σύγχρονοι θεραπευτικοί χειρισμοί για τον ογκολογικό ασθενή. Από την έγκαιρη διάγνωση στην αποτελεσματική θεραπεία ΙΙΙ»,

Η επιστημονική συνάντηση είναι διάρκειας τριών ημερών (10-12 Μαΐου) και διοργανώνεται απο τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας σε συνεργασία με την Θωρακοχειρουργική Κλινική Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», την Β’ Ογκολογική – Χημειοθεραπευτική Κλινική Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», την Μονάδα Χημειοθεραπείας Γ.Ν. Καβάλας και την Χειρουργική Κλινική Γ.Ν. Δράμας.
Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι με τις εγγραφές των συνέδρων και τον χαιρετισμό του προέδρου για να ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι: για τον μαστό, τον έλεγχο του μαστού και τα απεικονιστικά εργαλεία, την χημειοθεραπεία στον καρκίνο του μαστού και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού από την μεριά του χειρουργού. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι για την ανοσοθεραπεία και χημειοθεραπεία στον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού και την εμπειρία από τους CDK 4-6 αναστολείς στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Θα αναλυθούν θέματα όπως ο καρκινικός πόνος, η αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Αύριο Σάββατο θα γίνει συζήτηση για την έκθεση των νοσηλευτών στα κυτταροστατικά φάρμακα. Τους τρόποι αντιμετώπισης και τα μέτρα προστασίας. Εισηγήτριες: Ε. Μυλωνά, Ε. Φυτοπούλου. Τους μόνιμα εμφυτεύσιμους κεντρικούς φλεβικούς καθετήρες, την ενδοκλινική μονάδα μετεγχειρητικής παρακολούθησης θωρακοχειρουργικών ασθενών όπως και την εργασία και διαχείριση των οικονομικών θεμάτων των ασθενών με καρκίνο. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για το φορτίο μεταλλάξεων του όγκου, τον καρκίνο του πεπτικού, τις επιπλοκές μετά την γαστρεκτομή αλλά και τα κριτήρια εγχειρησιμότητας του καρκίνου του παγκρέατος.
Ανάμεσα σε άλλα θα τεθούν θέματα για τον υγιή μπροστά στην ασθένεια στο απώτατο παρελθόν. Τον ρατσισμό του σήμερα για τoν ογκολογικό ασθενή αλλά και πλούσια θεματολογία για τον καρκίνο του πνεύμονα.
Την Κυριακή θα γίνει συζήτηση για τον ουρολογικό καρκίνο. Τον συνδυασμό ανοσοθεραπείας και στοχευτικών παραγόντων στον μεταστατικό καρκίνο του νεφρού. Την ριζική θεραπεία του καρκίνου του προστάτη από την μεριά του ογκολόγου και τον ρόλο του πυρηνικού γιατρού στην αντιμετώπιση και θεραπεία των οστικών μεταστάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ