Ξεκίνησαν οι εργασίες της Ονειρούπολης

0
1138

– Μάχη με τον χρόνο δίνουν από χθες τα τεχνικά συνεργεία για να είναι όλα έτοιμα στην τελετή έναρξης
– Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στα «Χ»: «Στις 5 Δεκεμβρίου τους περιμένουμε όλους στα εγκαίνια»

Άρχισε το πρωί της Τετάρτης (χθες) η τοποθέτηση των απαραίτητων κατασκευών που θα στεγάσουν τις δράσεις της φετινής Ονειρούπολης, με τη μεταφορά της εξέδρας εκδηλώσεων και άλλων κατασκευών στον χώρο του Δημοτικού Κήπου.
Πλέον τα συνεργεία που έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον Δήμο Δράμας δίνουν μάχη με τον χρόνο, αφού η Ονειρούπολη θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί στις 5 Δεκεμβρίου και το διάστημα που απομένει είναι μόλις 10 ημέρες. Ο καιρός επί του παρόντος επιτρέπει την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών και ελπίδα όλων είναι η Χριστουγεννιάτικη γιορτή να προλάβει να ανοίξει τις πύλες της στις 5 Δεκεμβρίου. Ο χρόνος σύμφωνα με τους διοργανωτές επαρκεί για την εγκατάσταση των κατασκευών και των οικίσκων, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προετοιμασία του κατασκευαστικού μέρους παρουσιάζει περίπου ένα μήνα καθυστέρηση καθώς τις προηγούμενες χρονιές ξεκινούσε αμέσως μετά την 28η Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας, κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, που βρέθηκε χθες στον χώρο όπου λαμβάνουν χώρα οι εργασίες εργασιών, ανέφερε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Ξεκίνησε η τοποθέτηση των οικίσκων στον χώρο της Ονειρούπολης, αλλά οι υπόλοιπες απαιτούμενες διεργασίες εξελίσσονται εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό που απέμενε ήταν οι κατασκευαστικές εργασίες εντός του χώρου της διεξαγωγής της Ονειρούπολης και αυτό έχει ήδη αρχίσει. Σε περίπου μια εβδομάδα θα είναι όλα στημένα για να μπουν οι άνθρωποι που ανέλαβαν τις δράσεις και να προχωρήσει το διακοσμητικό μέρος. Στις 5 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε όλους στα εγκαίνια».
Ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού διευκρίνισε επίσης ότι το διάστημα που απομένει είναι αρκετό για να στηθεί η Ονειρούπολη όπως έχει σχεδιαστεί και απηύθυνε έκκληση στους «καλοπροαίρετα ανησυχούντες» να δηλώσουν εθελοντές και να βοηθήσουν για να τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα οι εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με την διοργάνωση της φετινής Ονειρούπολης, προηγήθηκε αρκετή συζήτηση τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας. Τη συζήτηση για τη διεξαγωγή της Ονειρούπολης άνοιξε με τοποθέτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, λέγοντας ότι η παράταξή του συμμετείχε στην διαπαραταξιακή επιτροπή καταθέτοντας τις προτάσεις της και πρόσθεσε ότι ο απολογισμός για την Ονειρούπολη θα γίνει μετά το τέλος της φετινής διοργάνωσης. Μάλιστα σχετικά με τον λόγο της αποχώρησης της παράταξης “Project για τη Δράμα” από τη διαπαραταξιακή επιτροπή, είπε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι άλλα συζητιούνται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Ονειρούπολη και τελικά άλλα γίνονται. Ο κ. Τσιαμπούσης μάλιστα στηλίτευσε το γεγονός ότι ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να γίνει μια διοργάνωση με λιγότερες δράσεις λόγω της υγειονομικής κατάστασης, διαπίστωσε ότι τελικά θα γίνουν όλες οι δράσεις που είχε προγραμματίσει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Ο κ. Τσιαμπούσης απέδωσε την διαφοροποίηση αυτή σε υπαναχώρηση του Δημάρχου Δράμας σε σχέση με αυτά που αποφασίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή διοργάνωση, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καλλινικίδης στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας είχε κάνει γνωστό ότι στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης όπως είχε ζητήσει η δημοτική παράταξη “Project” ενεργοποιήθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος για τις ανάγκες προστασίας από την πανδημία και θα γίνεται απολύμανση στα ψυχαγωγικά παιχνίδια, θα περιφραχθεί ο χώρος και δεν θα υπάρχει μεγάλη χρονική παραμονή στις δράσεις για τα παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ