Ξεκίνησε η διαδικασία των μηχανογραφικών

Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ η κα Α. Πασχαλίδου, προϊστάμενη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ Δράμας

0
2638

Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων του 2019 που αφορούν τους υποψηφίους οι οποίοι επιδιώκουν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών θα γίνεται μέχρι την Δευτέρα 15-7-2019.

Mιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η κα Α. Πασχαλίδου, προϊστάμενη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ Δράμας, σημείωσε ότι οι μαθητές προχωρούν ήδη σε δοκιμαστική υποβολή των μηχανογραφικών τους.
Οι μαθητές έρχονται αρχικά σε επαφή με την διαδικασία και στην συνέχεια αφού αναρτηθούν οι βαθμοί των εξετάσεων θα οριστικοποιήσουν τα μηχανογραφικά τους. Αρχικά οι μαθητές απευθύνονται στην αρχή στα Λύκειά τους για να πάρουν τους προσωπικούς κωδικούς τους πριν προσχωρήσουν στην ηλεκτρονική διαδικασία.
Τα σχολεία κλείνουν τέλος Ιουνίου, αλλά θα υπάρξουν ορισμένες ημέρες υποστήριξης μέχρι την ολοκλήρωση της ημερομηνίας υποβολής του μηχανογραφικού.
Αυτές τις ημέρες σε όλα τα Λύκεια θα υπάρχουν ο διευθυντής και κάποιος εντεταλμένος εκπαιδευτικός που θα υποστηρίζουν τα παιδιά στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Διότι για παράδειγμα μπορεί κάποιος μαθητής να οριστικοποιήσει την δήλωσή του και μετά να προβεί σε άρση οριστικοποίησης. Αυτό γίνεται από το σχολείο”.
Σε ανακοίνωσή του για την υποβολή των μηχανογραφικών το Υπουργείο Παιδείας έχει επισημάνει ήδη, ότι οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό απευθύνονται στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password)… “Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μηχανογραφικό Δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 15-7-2019. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:
†όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).
†όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.
Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο 21 Ιουνίου με 15 Ιουλίου 2019.
Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τρίτη 18-6-2019 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2019”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ