Ξεκίνησε το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης

0
2753

†Στις οδούς Σούτσου και Παπαδιαμάντη.
†Σε περίπου 18 μήνες ολοκληρώνεται το σύνολο των παρεμβάσεων.

Άρχισε το κυρίως έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης στη 19ης Μαΐου στις οδούς Σούτσου και Παπαδιαμάντη. Πρόκειται για την πλήρη αναβάθμιση του οδοστρώματος, τη διαπλάτυνση και διάστρωση των πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά, την τοποθέτηση ψυχρών υλικών για τη μείωση της θερμοκρασίας στο συγκεκριμένο σημείο, για την τοποθέτηση ψεκαστήρων νερού για τη μείωση της θερμοκρασίας αλλά και τη φύτευση δέντρων που συνάδουν με την βιοκλιματική αναβάθμιση.
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου είπε χθες στα “Χ” ότι “το έργο είναι μέρος του συνόλου των παρεμβάσεων για την βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής. Με την έναρξη των έργων στις δυο παράπλευρες οδούς της 19ης Μαΐου, προχωρά το έργο της ενοποίησης των δυο σημείων πρασίνου της πόλης. Δηλαδή του Δημοτικού Κήπου και του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας. Ο εργολάβος θα δουλεύει τμηματικά με τρόπο που θα δημιουργεί την μικρότερη δυνατή όχληση και με τρόπο που θα ευνοεί την ευκολότερη περάτωση των εργασιών. Η πλήρης αποπεράτωση του έργου θα γίνει σε 18 μήνες συνολικά. Αλλά σε τόσο μεγάλα κατασκευαστικά έργα παίζουν ρόλο πολλά πράγματα όπως οι καιρικές συνθήκες, οι συνθήκες κυκλοφορίας κλπ. Ανάλογα με τη δυσκολία των εργασιών σε κάθε περιοχή ο εργολάβος θα κλείνει τμήματα και θα προχωρά σε επόμενο έργο”.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Δράμας υπεγράφησαν προσφάτως, οι ακόλουθες συμβάσεις γενικών υπηρεσιών:
1. «Δράσεις Δημοσιότητας και Επικοινωνίας του ΣΒΑΑ Δήμου Δράμας», με αντικείμενο την ευρεία δημοσιοποίηση και προβολή των Πράξεων που υλοποιούνται μέσω της Στρατηγικής και με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση της συμμετοχικότητας, της αποδοχής και της χρήσης του οφέλους της, από τους κατοίκους της περιοχής παρέμβασης, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή.
2. «Αξιολόγηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας», με αντικείμενο την αξιολόγηση των υλοποιούμενων Πράξεων της Στρατηγικής μέσω διεξοδικής ανάλυσης της πορείας υλοποίησής τους, του ελέγχου επίτευξης των ποσοτικών στόχων καθώς της αποτελεσματικότητας, της αναγνωρισιμότητας και της αποδοτικότητας των παρεμβάσεων.
3. «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων, με έμφαση στην πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων», με αντικείμενο την διάχυση πληροφορίας, ενημέρωση και κυρίως την απόκτηση κουλτούρας σχετικά την ορθολογική διαχείριση αστικών απορριμμάτων.
Η παρακολούθηση των ανωτέρω συμβάσεων τελεί υπό την εποπτεία του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης και το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται να παρουσιαστούν αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρηθεί από τον Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής κ. Μιχαήλ Τάσσου.


Σύμφωνα με τον Δήμο Δράμας: “Οι Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αποτελούν ένα εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης για την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών συγκεκριμένων αστικών περιοχών. Στόχος της ΣΒΑΑ Δράμας είναι να αντιμετωπίσει συγκροτημένα και όχι μερικώς τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές προκλήσεις, σε στοχευμένο χωρικό επίπεδο, αυτό ευρύτερα της περιοχής της οδού 19ης Μαΐου που αφενός παρουσιάζει συγκεκριμένα προβλήματα όπως άναρχης δόμησης, περιβαλλοντικής και οικονομικής υποβάθμισης αφετέρου διακρίνεται από σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεγιστοποιηθούν με βάση το ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο της. Οι δράσεις δημοσιότητας και προβολής αποσκοπούν στην διάδοση και τον πολλαπλασιασμό του οφέλους της Στρατηγικής ΒΑΑ στο Δήμο Δράμας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ