Εντυπωσίασε και συγκίνησε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τζεφαλή

0
2722

Άνθρωποι του αθλητισμού και της τοπικής πολιτικής σκηνής έδωσαν δυναμικό παρόν στην παρουσίαση του βιβλίου στη Δράμα – Τι λέει ο συγγραφέας στα “Χ”.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του νέου βιβλίου του προπονητή και αθλητή μεγάλων αποστάσεων Δημήτρη Τζεφαλή με τίτλο «Πού τρέχει ο λογισμός σου;» από τις εκδόσεις Sportbook έγινε το απόγευμα της Παρασκευή στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου AYA στη Δράμα. Την παρουσίαση του βιβλίου που κυκλοφόρησε ήδη και διατίθεται ηλεκτρονικά και από όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία συντόνισε o δημοσιογράφος και συγγραφέας Λευθέρης Πλακίδας.
Η εκδήλωση έγινε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών συμπολιτών μας την που παρακολούθησαν. Μεταξύ αυτών παράγοντες του αθλητικού κόσμου και αθλητές όπως και αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής σκηνής και συλλογικών φορέων της πόλης. Την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου παρακολούθησαν μεταξύ άλλων αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπως ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Μιχάλης Τάσσου, η Αναστασία Τόλιου, ο Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ο Γιώργος Μουχτάρης. Επίσης οι προπονητές Χαράλαμπος Σδρόλας και Στέλιος Κουρομιχαλάκης. Ο πρωταθλητής Ελλάδος Κώστας Δουβαλίδης, ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας Χρήστος Μπανιώτης και πολλοί ακόμη. Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν η Νατάσα Γαβριήλογλου, αθλήτρια δρόμων αντοχής, ο Κώστας Δουβαλίδης, πρωταθλητής Ελλάδος στα 110μ. με εμπόδια, ο Δημήτριος Κιόρογλου, σπαρταθλητής, ο Νίκος Λαφτσίδης, μαραθωνοδρόμος και ο Χρήστος Μπανιώτης πρόεδρος του ΚΟΔ.


Πριν την παρουσίαση, ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία που προμηθεύτηκαν αρκετοί Δραμινοί. Αμέσως μετά, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου με εναλλαγή ομιλητών, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε ξεχωριστά κεφάλαια του βιβλίου, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Λευθέρη Πλακίδα. Στο τέλος μίλησε ο συγγραφέας του βιβλίου, Δημήτρης Τζεφαλής ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πόσο το βιβλίο μπορεί να βελτιώσει την ζωή του καθενός μέσα από τα παραδείγματα των προσωπικοτήτων που αναφέρονται σε αυτό αλλά και πως μπορούμε όλοι να βελτιώσουμε τον εαυτό μας για να γίνουμε καλύτεροι. Επίσης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας και κατ επέκταση τη ζωή της οικογένειάς μας, του περιβάλλοντός μας, της πόλης και της χώρας μας.
«Οι δρομείς στους οποίους αναφέρεται το βιβλίο είναι απλά το εφαλτήριο για να μεταφέρουμε τα παραδείγματά τους και τις συμπεριφορές τους. Σε κάθε κεφάλαιο μεταφέρω και τα δικά μου αναγνώσματα και τις δικές μου εμπειρίες και προσπαθώ να τις μεταφέρω στον κόσμο» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στα “Χ” μετά την εκδήλωση ο συγγραφέας του βιβλίου.
Συγκίνηση στην εκδήλωση προκάλεσε το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου που αναφέρεται στην Βάσω Εγγονοπούλου από τον Άγιο Αθανάσιο, η οποία τερμάτισε δυο φορές Μαραθώνιο, παλεύοντας με την επάρατη νόσο. Στην εκδήλωση ήταν και η οικογένειά της που συγκινήθηκε ιδιαίτερα με την αναφορά της αθλήτριας στο βιβλίο.


«Σκοπός μου, με την αναφορά αυτή, ήταν να μείνει η Βάσω στην ιστορία. Με την έννοια ότι τα βιβλία αποτελούν από μόνα τους ένα ιστορικό στοιχείο. Το παράδειγμά της ήταν πολύ ισχυρό και επηρέασε τη ζωή πολλών ανθρώπων» είπε ο συγγραφέας στα “Χ”.
Το βιβλίο που έχει αποσπάσει ήδη εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μόνο το προοίμιο των επόμενων που θα ακολουθήσουν. Όπως είπε χαρακτηριστικά στα “Χ” ο Δημήτρης Τζεφαλής, «Μέσα στο μυαλό μου έχουν γραφεί ήδη δυο ακόμη βιβλία. Τα βιβλία γράφονται πρώτα στο μυαλό και μετά μεταφέρονται στον υπολογιστή ή στο χαρτί. Το θετικό είναι ότι προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι. Τα σχόλια του κόσμου ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Με απλά λόγια μέσα από το βιβλίο με τίτλο «Πού τρέχει ο λογισμός σου;» τους εξήγησα πως μπορούν να μυηθούν στην άσκηση. Πως μπορούν να ξεκλέψουν χρόνο, εξοικονομώντας τον από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφιερώνοντας μισή ώρα την ημέρα στον εαυτό τους. Αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει σε όλους. Η άσκηση μπορεί να είναι οποιασδήποτε μορφής. Οτιδήποτε περιλαμβάνει κίνηση».
Για την παρουσίαση του βιβλίου υπάρχει ήδη εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλες περιοχές όπως η Ξάνθη, η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Ωστόσο δεν μπορεί ακόμη να καταρτιστεί κάποιο πρόγραμμα παρουσιάσεων διότι όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ