Ξεκινούν απολυμάνσεις 2000 κάδων στη Δράμα

0
5857

Η διαδικασία αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα – Απολυμάνσεις και στον οικισμό των Ρομά στην οδό Φιλίππου.

Από την περιοχή του οικισμού των Ρομά στην οδό Φιλίππου αποφάσισε να ξεκινήσει ο Δήμος Δράμας τις επιχειρήσεις απολύμανσης στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας του πληθυσμού. Στην περιοχή έχει ήδη προηγηθεί καθαρισμός από την υπηρεσία καθαριότητας και τώρα θα γίνει απολύμανση.
Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να γίνει και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων, μια απόφαση που έχει ήδη ληφθεί συνολικού κόστους 17.360€. Η απολύμανση αφορά περίπου 2000 κάδους απορριμμάτων που υπάρχουν στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου της Δράμας. Η σύμβαση με τον ανάδοχο αφορά την απολύμανση 4000 κάδων, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία της απολύμανσης θα γίνει δυο φορές σε κάθε κάδο του Δήμου Δράμας. Η όλη εργασία θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, όπως εξήγησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιδήμαρχος Kαθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης.
«Προηγήθηκαν εδώ και αρκετές ημέρες οι απολυμάνσεις σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Δράμας. Συγκεκριμένα, απολυμάνθηκαν όλοι ο κοινόχρηστοι χώροι, τα κτίρια των κοινοτήτων, πάρκα, πλατείες κτλ. Η διαδικασία των απολυμάνσεων άρχισε από την πόλη της Δράμας και προχώρησε καλύπτοντας όλη την έκταση της κατοικημένης περιοχής του Δήμου Δράμας, περιλαμβανομένων και των κοινοτήτων μη εξαιρουμένων και των ορεινών όπως το Λιβαδερό, η Σκαλωτή και το Σιδηρόνερο.
Οι ενέργειες του Δήμου Δράμας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό των προβλημάτων που προκύπτουν από την εμφάνισή της είναι συνεχείς. Ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις σε όλες τις δομές του Δήμου της Δράμας περιλαμβανομένων και των δημοτικών επιχειρήσεων και των χώρων που υπάγονται στο Νομικό Πρόσωπο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δράμας. Παράλληλα προχώρησαν απολυμάνσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στους αθλητικούς χώρους του Δήμου Δράμας.
Ο Δήμος Δράμας προχώρησε σε απόφαση για πραγματοποίηση συσσιτίου με κατ’ οίκον διανομή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας. Θυμίζουμε ότι το συσσίτιο αφορά στους απόρους και όσους αδυνατούν να σιτιστούν με άλλο τρόπο, κάτι που εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δράμας. Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι 31 Μαΐου, και δεν αφορά την συνέχεια του συσσιτίου της ΙΜ Δράμας. Στο συσσίτιο που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας άρχισαν να σιτίζονται περίπου 80 συμπολίτες μας που έχουν καταθέσει ήδη αιτήσεις, από τους 150 συνολικά, στους οποίους θα μπορεί να γίνει σίτιση σε πρώτη φάση.
Πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2521351125 και 2521351130 της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας. Οι δικαιούχοι του συσσιτίου λαμβάνουν πλήρες μεσημεριανό γεύμα μέχρι το τέλος Μαΐου. Στην συνέχεια θα αξιολογηθεί από τον Δήμο Δράμας κατά πόσο το συσσίτιο θα συνεχιστεί ή όχι, σε συνάρτηση και με την εξέλιξη που θα έχει η πανδημία.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ