Ξεκινούν η συντήρηση και ο εξοπλισμός του τελωνείου και της σήραγγας Εξοχής

0
2364

Ορίστηκε ανάδοχος από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ η σύμβαση για τη συντήρηση και τον εξοπλισμό του τελωνείου και της σήραγγας Εξοχής, τελικού ποσού 55.000 ευρώ. Για το έργο αναδείχθηκε ανάδοχος με ποσοστό έκπτωσης 5%.
Υπενθυμίζεται ότι τη συμφωνία για την κατασκευή της «σήραγγας ελληνοβουλγαρικής φιλίας» είχαν υπέγραψαν πριν από περίπου 15 χρόνια οι πρόεδροι Ελλάδας και Βουλγαρίας, Κ. Παπούλιας και Γκ. Παρβάνοφ. Η διάβαση της Εξοχής είχε θεωρηθεί ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα μας, αφού επρόκειτο για την πρώτη σύνδεση με τη Βουλγαρία μέσω σήραγγας μήκους 448 μέτρων. Η σήραγγα αποφασίστηκε να κατασκευαστεί για την προστασία της άγριας πανίδας και συγκεκριμένα των αρκούδων της περιοχής.

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες συντήρησης που θα πραγματοποιηθούν
Οι εργασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, όπως προβλέπει η σχετική μελέτη, αφορούν, μεταξύ άλλων, μέτρα προστασίας από τον παγετό των μηχανημάτων και των σωληνώσεων του χώρου του αντλιοστασίου πυρόσβεσης στο βοηθητικό κτίριο, που περιλαμβάνουν και συγκεκριμένα: τοποθέτηση κλιματιστικού (split A/C) για λειτουργία έως -20°C, μόνωση τοίχων και οροφής μηχανοστασίου αντλητικού συγκροτήματος, μόνωση σωλήνων και μηχανημάτων πυρόσβεσης, τοποθέτηση θερμαντικής ταινίας εξωτερικά των σωλήνων και των μηχανημάτων, έλεγχο – επισκευή πυροσβεστικών φωλιών στην σήραγγα, επισκευή των υπαρχόντων συστημάτων θέρμανσης για αποφυγή παγώματος των φωλιών, αποκατάσταση μονώσεων κλπ., έλεγχο – συντήρηση αντλητικού συγκροτήματος πυρόσβεσης.
Επίσης, τα έργα αφορούν τον καθαρισμό – απολύμανση βοηθητικού κτιρίου ελέγχου, επισκευή – στερέωση αλεξικεραύνου (κλωβού) βοηθητικού κτιρίου, έλεγχο γείωσης, έλεγχο – συντήρηση ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους και συστήματος μεταγωγής, εγκατάσταση συστήματος ελέγχου TRAFFIC (σύστημα ρύθμισης κυκλοφορίας start – stop) για αποφυγή σταματήματος αυτοκινήτων στην σήραγγα, έλεγχο – καθαρισμό ανεμιστήρων σήραγγας, έλεγχο συστήματος scada και προτάσεις για την επισκευή ή αντικατάστασή του, αντικατάσταση καμερών στην σήραγγα, έλεγχο γραμμών τροφοδοσίας, αποστολή σημάτων στο κεντρικό κτίριο, τοποθέτηση νέων οθονών παρακολούθησης στο κεντρικό κτίριο του τελωνείου.
Παράλληλα, θα γίνει αποκατάσταση επιπέδων φωτισμού στη σήραγγα με αντικατάσταση λαμπτήρων, ντουί, εκκινητών, μπαλάστ κλπ., προμήθεια και αντικατάσταση προβολέων υποστέγων με νέους τεχνολογίας led, για αποκατάσταση επιπέδων φωτισμού και μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας, προμήθεια και αντικατάσταση συστήματος αυτόματων μπαρών ελέγχου κυκλοφορίας στο κεντρικό κτίριο ελέγχου, έλεγχος και επισκευή εγκαταστάσεων υγιεινής και W.C. του κτιρίου του τελωνείου και του βοηθητικού κτιρίου, καθαρισμός οχετού ύψους ή ανοίγματος μέχρι 3.00 m και των τυχόν υπαρχόντων φρεατίων και απομάκρυνση των πάσης φύσεως προσχώσεων. Ακόμη, το έργο περιλαμβάνει επεμβάσεις στον χώρο του μηχανοστασίου του αντλιοστασίου πυρόσβεσης στο βοηθητικό κτίριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ