Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι Χωριστής

1
4627

Δέκα ημέρες γεμάτες κέφι και αποκριάτικη ατμόσφαιρα έως τις 11 Μαρτίου

Ξεκινούν οι διαδικασίες για το 10μερο “Καρναβάλι Χωριστής 2019” που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου όπως έκανε γνωστό Μουσικοδραμματικός Σύλλογος Χωριστής σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι του συλλόγου περιμένουν και φέτος τους φίλους του καρναβαλιού, στις εκδηλώσεις κατά τις οποίες η διασκέδαση και το κέφι δεν λείπει ποτέ. Καλούν μάλιστα σε συμμετοχή τους πάντες προκειμένου να συμμετέχουν με την παρέα τους στην κεντρική παρέλαση της Χωριστής σε ένα ξέφρενο γλέντι.

Οι ετοιμασίες για την κατασκευή των αρμάτων που θα παρελάσουν και φέτος κατά την Καθαρά Δευτέρα και των αποκριάτικων μορφών που κυριαρχούν στο Καρναβάλι της Χωριστής, θα αρχίσουν το πολύ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο όπως είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο ζωγράφος και δημιουργός Κώστας Ζαμπίδης, ο οποίος έχει καθοριστική δημιουργική συμβολή στην προετοιμασία του καρναβαλιού τα τελευταία χρόνια. Η δημιουργική προετοιμασία και η κατασκευή των αρμάτων γίνεται τα τελευταία χρόνια σε αποθηκευτικό χώρο κοντά στις Εργατικές Κατοικίες της Χωριστής, ο οποίος ανήκει στην τοπική κοινότητα.
Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Χωριστής αρχίζουν κάθε χρόνο την Τσικνοπέμπτη με την έλευση του Βασιλιά Καρνάβαλου στον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής και ανεξάρτητα από τις διαθέσεις του καιρού ζεσταίνουν το κλίμα με εύθυμο τρόπο και πολύ κέφι για ένα περίπου δεκαήμερο που διαρκεί το πρόγραμμα των δράσεων του θεσμού.
Το Καρναβάλι Χωριστής θα είναι και φέτος εγγύηση ψυχαγωγίας κατά την περίοδο της αποκριάς. Άλλωστε οι κάτοικοι της Χωριστής γνωρίζουν να το διοργανώνουν καλά αφού πρόκειται για μια διαδικασία που διεξάγεται αδιάκοπα απά την εποχή του μεσοπολέμου οπότε και διεξαγόταν στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Καρναβαλιού της Χωριστής είναι ότι παραμένει ανέγγιχτο από τις αλλαγές και τον χρόνο και διεξάγεται κρατώντας τα παραδοσιακά του στοιχεία σε κάθε διοργάνωση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι επίκαιρο από πλευράς θεματολογίας.
Ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής όπως και οι δεκάδες εθελοντές είναι οι πρωταγωνιστές πίσω από την προετοιμασία και την υλοποίηση του μεγάλου αυτού θεσμού για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, ωστόσο το Καρναβάλι της Χωριστής συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο με την καθοριστική βοήθεια της ΠΕ Δράμας, του Δήμου Δράμας και της Κοινότητας Χωριστής.
Ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής ανέλαβε την τέλεση της διοργάνωσης από το 1976 και εντεύθεν. Από το 1989 επί προεδρίας της Κοινότητας Χωριστής, από τον αείμνηστο Γεώργιο Τομπουλίδη, υιοθετήθηκε το 10ήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα ανελλιπώς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ