Ξεπέρασε τον σκόπελο η κοινότητα του Πελίτι

0
341

– Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για το πολεοδομικό πρόστιμο. Στις 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί και η 23η Γιορτή Σπόρων
– Π. Σαϊνατούδης στα «Χ»: «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο και είμαστε ευγνώμονες για το ότι καταφέραμε και πληρώσαμε το πρόστιμο»


 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Πελίτι που ξεκίνησε από την επιβολή πολεοδομικού προστίμου 42.515 ευρώ που έπρεπε να καταβληθεί μέχρι τις 28 Απριλίου. Το πρόστιμο επιβλήθηκε λόγω παράβασης που βεβαίωσε η πολεοδομία στην κατασκευή της Τράπεζας Σπόρων του Πελίτι.
Το ύψος του προστίμου παρότι είχε μεγάλη έκπτωση από το αρχικό ποσό των 113.000 ευρώ συνέχιζε να είναι απειλητικό για την συνέχιση του έργου της κοινότητας Πελίτι. Ωστόσο η ευρεία δημοσιοποίηση του προβλήματος από τον ιδρυτή του Πελίτι κ. Παναγιώτη Σαϊνατούδη και η μεγάλη κινητοποίηση που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα το ποσό του προστίμου να συγκεντρωθεί τελικά από τους φίλους της κοινότητας και να καταβληθεί, βάζοντας τέλος στην περιπέτεια αυτή.
Ο κ. Σαϊνατούδης είχε ξεκαθαρίσει από τις 29 Μαρτίου στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι η Πολεοδομία έκανε σωστά τη δουλειά της αποδεχόμενος ότι ο ίδιος είναι αυτός που έκανε την παράβαση. Δήλωσε πάντως ευγνώμων προς όλο τον κόσμο που από την ημέρα της δημοσιοποίησης του προβλήματος έχει πάρει άπειρα τηλέφωνα και έχει στείλει μηνύματα και επιστολές. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη. Ενδεικτικό ήταν ότι μέσα σε 24 μόλις ώρες από τη δημοσιοποίηση του προβλήματος είχαν συγκεντρωθεί 3.000 ευρώ.
Ο ιδρυτής του Πελίτι ανακοίνωσε χθες Μεγάλη Δευτέρα μιλώντας στα «Χ» ότι υπήρξε τελικά πολύ μεγάλη ανταπόκριση των φίλων του Πελίτι. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και το πρόστιμο πληρώθηκε. Σημείωσε επίσης: «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο και είμαστε ευγνώμονες για το ότι καταφέραμε και πληρώσαμε το πρόστιμο. Το πρόβλημα έγινε πολύ γνωστό. Επικοινώνησαν μαζί μου άνθρωποι που ήμασταν μαζί στο σχολείο. Άνθρωποι που συνεργαστήκαμε μαζί πριν τριάντα χρόνια. Το Πελίτι είναι έτσι κι αλλιώς γνωστό μετά από 28 χρόνια ζωής. Όλη η κινητοποίηση του κόσμου ήταν πάρα πολύ συγκινητική. Πλέον είμαστε σε φάση που θα ξεκινήσουμε και πάλι τις εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου της Τράπεζας Σπόρων μετά τη Γιορτή Σπόρων».
Πλέον η Κοινότητα Πελίτι οδεύει προς την 23η Γιορτή Σπόρων που θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας στην Π. Ε. Δράμας. Η διανομή των παραδοσιακών σπόρων θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων στην διάρκεια λειτουργίας των 28 χρόνων του Πελίτι (1995-2023). Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι αγκαλιάζει και αγκαλιάζεται από ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις στο χρώμα, το φύλλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη γλώσσα, κ.λ.π. Βλέπουμε τα κοινά που μας ενώνουν ως ανθρώπους.
Για το 2023 η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι έχει ως θέμα: «κάνε μου μια αγκαλιά» αφού όπως ανακοίνωσε η Κοινότητα Πελίτι: «Η αγκαλιά νικά την κατάθλιψη, τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, κρατά την καρδιά υγιή, βοηθά τις σχέσεις μας, τονώνει την αυτοπεποίθησή μας, μας μαθαίνει να δίνουμε και να παίρνουμε και μας απελευθερώνει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ