Ξεπερνούν τις 5000 οι δηλώσεις στη Δράμα

Επιπτώσεις για τις εκπρόσθεσμες δηλώσεις ΟΣΔΕ - Τελειώνει και η παράταση

0
2185

Περισσότερες από 5000 δηλώσεις ΟΣΔΕ έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής από τους αγρότες στο Νομό Δράμας επί συνόλου 6500 περίπου δηλώσεων στο πλαίσιο της γνωστής διαδικασίας υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης.

Περίπου 3500 από αυτές έχουν εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες της ΕΑΣ Δράμας ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων λήγει στις 18 Ιουνίου.
Όσοι υποβάλλουν δήλωση μετά την λήξη της προθεσμίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για κάθε ημέρα καθυστέρησης χάνουν και 1% των επιδοτήσεών τους. Περίπου 20 ημέρες μετά την λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνεται αποδεκτή καμία δήλωση όπως εξήγησε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής της ΕΑΣ Δράμας κ. Γιώργος Σωτηρέλης.
Πάντως ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέχρι τις 18 Ιουνίου που λήγει η περίοδος υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ θα έχει εξυπηρετηθεί το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών οι οποίοι υποχρεούνται να την υποβάλλουν. Ο κ. Σωτηρέλης εξήγησε ότι ακόμη ότι ήδη από την πολιτεία δόθηκε παράταση ενός μήνα η οποία και εκπνέει στις 18 Ιουνίου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Μέχρι τότε όπως σημείωσε το πιθανότερο είναι ότι θα ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του όγκου της υποβολής των δηλώσεων. Όπως είπε επίσης, στην συνέχεια θα δοθεί μια μικρή προθεσμία μιας έως δυο εβδομάδων κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνουν οι τελευταίες διορθώσεις επί των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί. Στο διάστημα αυτό μπορούν να γίνουν και καινούργιες δηλώσεις οι οποίες όμως θα υποστούν τις προβλεπόμενες ποινές ως εκπρόθεσμες
Από την πλευρά του ο ΟΠΕΚΕΠΕ πάντως κάλεσε τους αγρότες να επισπεύσουν την υποβολή των δηλώσεων τους επισημαίνοντας ότι “Την Τρίτη 18/6/2019, λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2019. Με δεδομένο ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ενός μήνα από την ΕΕ, σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία αυτή είναι τελική, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό, ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ και το σύστημα θα κλείσει οριστικά για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις στις 12μ.μ. αυτής της μέρας.
Μετά την ανωτέρω ημερομηνία (18/6/2019) και μέχρι τις 15/7/2019, θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη μέρα, 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός και 3% για όσους λάβουν δικαιώματα ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα για πρώτη φορά το 2019. Μετά τις 15/7/2019 οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δε θα πληρώνονται.
Παρακαλούμε, να επισπεύσετε τη διαδικασία υποβολής της αίτησής σας είτε ONLINE μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο www.opekepe.gr, είτε μέσω του πολυπληθούς δικτύου ΚΥΔ που λειτουργεί πλέον στη χώρα, αναλυτικός κατάλογος των οποίων υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να διασφαλίσετε τη σωστή υποβολή της αίτησής σας, απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή πληρωμή σας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!