Υφυπουργός Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη: Η Δράμα, προορισμός για όλο τον χρόνο

0
1720

– Κ. Μπλούχος στα «Χ»: «Oφείλουμε να δούμε την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού ως προτεραιότητα»
– Τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Τουρισμού και εκπροσώπους φορέων της Δράμας

Με πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου, βουλευτή της Ν.Δ στη Δράμα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Μαρτίου, τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάχη της ΠΕ Δράμας, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, των Δημάρχων του Νομού καθώς και των εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της πόλης.
Ο κ. Μπλούχος μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» σχετικά με την τηλεδιάσκεψη δήλωσε: «Συζητήθηκαν εκτενώς δράσεις και προτάσεις. Η στήριξη της Υφυπουργού στις προσπάθειες αυτές ήταν παραπάνω από ενθαρρυντική. Με όραμα και στόχευση οφείλουμε να δούμε την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού ως προτεραιότητα. Ευχαριστούμε θερμά την Υφυπουργό και όλους τους συμμετέχοντες για τον γόνιμο διάλογο και τις προτάσεις που συζητήθηκαν».

Δηλώσεις της Υφυπουργού κ. Ζαχαράκη μετά τη συνάντηση
H κ. Ζαχαράκη, σε ανακοίνωσή της μετά την τηλεδιάσκεψη επεσήμανε:
«Η Δράμα είναι μία περιοχή της πατρίδας μας με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος αλλά και πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Τα χαρακτηριστικά αυτά της δίνουν ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα και την καθιστούν ιδανικό προορισμό για την προσέλκυση ποικίλου τουριστικού ενδιαφέροντος 365 ημέρες τον χρόνο. Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και να συζητήσω ουσιαστικά και εις βάθος ζητήματα γύρω από τις προοπτικές τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης της περιοχής, υπό όρους βιωσιμότητας και με έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού. Είναι γεγονός, ότι ιδιαίτερα στη μετά – covid εποχή, οι ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο ποδηλατικός, η ορεινή πεζοπορία και ο ιαματικός τουρισμός, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.
Αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία για τη Δράμα, με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική μας οικονομία συνολικά, η οποία δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Η αποτελεσματική αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της περιοχής, η θέσπιση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού και της ορεινής πεζοπορίας, ο εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου με την άρση χρόνιων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, εμπόδια για την ποιοτική εκμετάλλευση των πολλών δυνατοτήτων που παρέχει το όρος Φαλακρό με το παρθένο δάσος του, αλλά και η στήριξη του δραμινού γαντρονομικού τουρισμού και οινοτουρισμού και των επισκέψιμων δραμινών οινοποιείων και ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός ήταν ανάμεσα στα θέματα τα οποία συζητήσαμε.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ήδη δρομολογημένες πολυάριθμες δράσεις των τοπικών αρχών και φορέων, όπως η προσπάθεια χαρακτηρισμού του Δάσους του Δήμου Παρανεστίου ως Μνημείο Φυσικού Κάλλους της UNESCO και δημιουργίας ορεινών θεματικών πάρκων, αποτελούν προτεραιότητες στην προσπάθεια ουσιαστικής προώθησης του δραμινού τουρισμού και στήριξης της ελληνικής ανεξερεύνητης υπαίθρου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Βουλευτή Δράμας της ΝΔ, Κώστα Μπλούχο για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει αυτή την τηλεδιάσκεψη παρουσία των αντιπεριφερειαρχών, όλων των δημάρχων του νομού, εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της Δράμας και την πρόσκλησή του να συμμετάσχω σε αυτήν. Είμαι στη διάθεσή τους και δεσμεύομαι να εργαστώ προς την κατεύθυνση στήριξης πρωτοβουλιών τοπικών αρχών και φορέων αλλά και της ανάπτυξης μίας εθνικής στρατηγικής για έναν βιώσιμο εναλλακτικό τουρισμό 365 ημερών στην χώρα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ