Ωράριο μέχρι τις 8.30 μ.μ. στα εμπορικά της Δράμας

0
2687

– Υποχρεωτικά με clickaway και clickinside θα λειτουργεί το λιανεμπόριο έως τις 16 Μαρτίου
– Αντώνης Σκουλίδης στα «Χ»: «Δεν περιμέναμε να μπούνε όλοι οι νομοί στις κόκκινες περιοχές»

Μάλλον απρόσμενη ήταν για τους εμπόρους της Δράμας και όχι μόνο, η απόφαση της πολιτείας, να ενταχθεί και ο Νομός Δράμας όπως και άλλες περιοχές με μικρό ή μηδενικό αριθμό κρουσμάτων, στις κόκκινες περιοχές του υγειονομικού χάρτη.
Αυτή την άποψη καταθέτει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αντώνης Σκουλίδης σημειώνοντας: «Δεν περιμέναμε να μπούνε όλοι οι νομοί στις κόκκινες περιοχές ανεξάρτητα από τον αριθμό κρουσμάτων που έχουν. Σαφώς και πρέπει να υπάρξουν τώρα περισσότερα μέτρα στήριξης προς τον εμπορικό κόσμο, αλλά θα πρέπει και τα καταστήματα επιτέλους να μπορέσουν να δουλέψουν. Δεν μπορεί να στηριζόμαστε μόνο στα μέτρα που αποφασίζονται».
Στη συνέχεια ο κ. Σκουλίδης εξήγησε ακόμη ότι, με την ισχύ των νέων αποφάσεων τα καταστήματα της Δράμας, θα δουλέψουν με τις μεθόδους clickaway και clickinside, ανάλογα με το είδος που εμπορεύονται. Δηλαδή, οι τομείς της ένδυσης, υπόδυσης και τα βιβλιοπωλεία πλέον θα δουλεύουν με click inside, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τομείς θα δουλεύουν με click away.

Ποιο είναι το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας χθες 4 Μαρτίου, εκδόθηκε και η Υπουργική Απόφαση που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από Πέμπτη, 4 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 16 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα. Με την απόφαση καθορίζεται το νέο, ειδικά προσαρμοσμένο ωράριο ως εξής:
Για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινες) όπου ανήκει και ο Νομός Δράμας, από Δευτέρα έως και το Σάββατο όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με clickinside (ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοχαρτοπωλεία) ή clickaway (όλες οι υπόλοιπες), καθιερώνεται νέο προαιρετικό και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ, χωρίς εξαιρέσεις.
Το ίδιο ωράριο, 07.00 έως 20.30, ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου παρατάθηκαν οι χειμερινές εκπτώσεις
Εν τω μεταξύ, με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης τις προηγούμενες ημέρες, παρατάθηκε και περίοδος των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εβδομάδα των φετινών χειμερινών εκπτώσεων στα καταστήματα της Δράμας παρουσίασε ικανοποιητική κατανάλωση, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά από ένα μεγάλο διάστημα, στο οποίο η αγορά δεν λειτουργούσε λόγω της εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων, παρόλα αυτά ήταν κατά 30% μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της εμπορικής δραστηριότητας, και κυρίως το click away θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο μικρό διάστημα που αυτό εφαρμόστηκε δεν βοήθησε και πολύ την εμπορική δραστηριότητα στη Δράμα, πέρα από τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ των «Χ» ο κ. Σκουλίδης. Κατά συνέπεια, αυτός είναι ένας τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων που οι έμποροι δεν βλέπουν με καλό μάτι. Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα είτε το click away είτε το click inside είναι πλέον και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούν να λειτουργήσουν, τουλάχιστον για το διάστημα μέχρι τις 16 Μαρτίου.
Η ελπίδα που εκφράζουν οι άνθρωποι της αγοράς είναι να τελειώσει το γρηγορότερο η επιδημιολογική κρίση γιατί τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται συνεχώς. Σήμερα, οι αντοχές των εμπόρων έχουν εξαντληθεί και όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ενδεχομένως πολλοί από αυτούς να οδηγηθούν σε οριστικό λουκέτο, υπό το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων που έχουν συγκεντρωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!