Υγειονομικοί: «Σταθείτε δίπλα στον αγώνα μας»

0
7026

Πραγματοποιήθηκε χθες η κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας.
Γ. Γεωργιάδης: “Να φέρουμε το νοσοκομείο στην θέση όπου πρέπει να βρίσκεται”.

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Δράμας, συμβολική συγκέντρωση των τριών σωματείων του ΓΝ Δράμας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας, με σύνθημα “σπάμε την σιωπή θέλοντας να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας”. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν, το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν Δράμας, το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού ΓΝ Δράμας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας. Παραβρέθηκαν στηρίζοντας την κινητοποίηση ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, ο σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ) και ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Γεώργιος Μήτρου.

Παρθένα Κιόρτεβε: “Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μονίμων γιατρών”
Όπως είπε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, κα Παρθένα Κιόρτεβε: “Ο Απρίλης του 2020 είναι μάλλον ο δυσκολότερος μήνας, που θα βιώσουμε όλοι μαζί στην εργασιακή μας ζωή. Ένας δύσκολος μήνας για όλη τη χώρα και για την υγεία ολόκληρου του ελληνικού πληθυσμού.
Είναι αδιαμφισβήτητο και δεδομένο ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ότι εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες της υγείας του Δραμινού λαού.
Η 7η Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα υγείας. Μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που έχει προκαλέσει η παγκόσμια πανδημία του ιού SARS- CoV-2 , θεωρείται απαραίτητο ότι η μέρα αυτή πρέπει να είναι ημέρα πανελλαδικής δράσης όλων των εργαζομένων στις δομές υγείας, με σκοπό να ακουστεί η φωνή μας σε όλα τα πέρατα της χώρας και να φτάσει στα αυτιά των αρμόδιων αρχών του τόπου.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε από τα τρία συνδικαλιστικά σωματεία του Γ.Ν. Δράμας (σύλλογος εργαζομένων, σωματείο νοσηλευτικού προσωπικού και Ένωση νοσοκομειακών γιατρών) να συμμετάσχουμε στο πανελλήνιο κάλεσμα για κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων της χώρας. Τα αιτήματα μας είναι κοινά, δίκαια και αδιαπραγμάτευτα.
Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
Προτείνουμε πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Απαιτούμε επαρκή και κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. Καλούμε όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα μας και να σταθούν δίπλα μας νοερά στον αγώνα που δίνουμε, μένοντας σπίτι, γιατί ο ιός είναι εδώ και μας απειλεί όλους”.

Γιώργος Γεωργιάδης: “Να φέρουμε το νοσοκομείο στη θέση όπου πρέπει να βρίσκεται”
Σε δήλωσή του επίσης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Γ. Γεωργιάδης που παραβρέθηκε στην κινητοποίηση ανέφερε: “Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας συμπαραστέκεται στους συναδέλφους του νοσοκομείου. Αυτό που με θλίβει είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έπαινος για τον χώρο της Υγείας, αλλά εγώ γνωρίζω ότι ο τομέας αυτός δεν ευνοήθηκε. Αυτό που βλέπω είναι ότι το άνθος της Ιατρικής, το καλύτερο κομμάτι της, έχει φύγει στο εξωτερικό. Περίπου 15.000 συνάδελφοι. Θέλω επ’ ευκαιρία του κορωνοϊού, οι ιθύνοντες να καταλάβουν τι συμβαίνει στην Υγεία. Οι γιατροί ως συνεχιστές του Ιπποκράτη, έχουμε μάθει να βάζουμε στην πρώτη θέση την υγεία των συνανθρώπων μας. Αυτό είναι το καθήκον μας. Αλλά νομίζω ότι και η πολιτεία θα πρέπει να κοιτάξει και ουσιαστικά αυτό το κομμάτι. Να δει την Υγεία από την πραγματική της πλευρά. Ο συνάδελφος που βρίσκεται στο εξωτερικό πληρώνεται με τριπλάσια ή τετραπλάσια αμοιβή από τον γιατρό του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. Πρέπει κάποιοι να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να προσέξουν τους γιατρούς όχι μόνο την ώρα της μάχης αλλά και νωρίτερα. Το υγειονομικό προσωπικό θα πρέπει να το φροντίσουμε. Θα πρέπει να πάρουμε μόνιμο προσωπικό όχι επικουρικούς. Στο Νοσοκομείο της Δράμας δεν προσλαμβάνονται μόνιμοι και συνεχώς υποβαθμίζεται. Οι ιθύνοντες του τόπου μας να σηκώσουν ανάστημα και να φέρουν το Νοσοκομείο της Δράμας εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ