Υλοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Δράμας το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής

0
2985

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής με τίτλο «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στους δρόμους της πόλης μου» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τους μαθητές του Α1 και Α2 τμήματος του 1ου Δημοτικού σχολείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΠΕ Δράμας και την Τροχαία Δράμας με στόχο οι μαθητές να μάθουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια ως πεζοί, να μάθουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και να εντοπίσουν τους κινδύνους, που υπάρχουν στο δρόμο και τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν, όταν μετακινούνται με μέσα μεταφοράς.

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κ. Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής

Ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κ. Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι στο πλαίσιο της δράσης έγινε παρουσίαση του προγράμματος από αστυνομικούς μέσα στην τάξη. Στα παιδιά έγινε ενημέρωση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κυκλοφορούν στους δημόσιους δρόμους, τα σήματα και ακολούθησε συζήτηση. Στην συνέχεια έγινε η βιωματική δράση σε τροχοφόρα οχήματα, σε αυτοκίνητα της Τροχαίας και ένα δίκυκλο της υπηρεσίας. Εκεί εξηγήθηκαν στα παιδιά τα όργανα που υπάρχουν στον εξοπλισμό. Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά περνούν επάνω από τις διαβάσεις στους κεντρικούς δρόμους εμπρός από το σχολείο.
Το πρόγραμμα που έγινε για δεύτερη χρονιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας ουσιαστικά είχε να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών. Υπάρχει στις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας από το 2005 για την αποφυγή των σχολικών ατυχημάτων.
Τα παιδιά αντέδρασαν με χαρά και ενθουσιασμό βλέποντας τους αστυνομικούς και συμμετείχαν με εντυπωσιακό τρόπο στο πρόγραμμα.

Πόσο αναγκαίο είναι το πρόγραμμα
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου σε σχέση με την αναγκαιότητα υλοποίησης του προγράμματος, “πολλοί μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν μεγάλους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας για να φτάσουν στο σχολείο. Η ασφάλεια τους είναι το ζητούμενο. Είναι σημαντικό τα παιδιά από μικρή ηλικία να αναγνωρίσουν τους οδικούς κινδύνους και να μάθουν πώς να τους αποφεύγουν. Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας έχοντας υψηλό δείκτη τροχαίων ατυχημάτων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Οι στόχοι του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και ικανότητες προκειμένου:
†Να κυκλοφορούν με ασφάλεια ως πεζοί
†Να μάθουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας
†Να εντοπίσουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο και τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν όταν μετακινούνται με μέσα μεταφοράς (αυτοκίνητο, μέσα μαζικής μεταφοράς).

Φάσεις του προγράμματος:
Ο προβληματισμός, ο προγραμματισμός, η υλοποίηση δραστηριοτήτων και η αξιολόγηση.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ