Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επιλέχθηκε ο Δραμινός Μάριος Αποστολίδης

0
1100

Στην θέση του υποστρατήγου προήχθη ο επί σειρά ετών αξιωματικός της Π.Υ. Δράμας Κώστας Δαδούδης


Στον βαθμό του Αντιστρατήγου και Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος προήχθη ο Δραμινός Μάριος Αποστολίδης μετά τις αποφάσεις του αρμοδίου συμβουλίου του σώματος για τις κρίσεις των υποστρατήγων.
Ο κ. Αποστολίδης που υπηρέτησε για 15 χρόνια περίπου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας από τις θέσεις του υποδιοικητή και στη συνέχεια του διοικητή (για μια επταετία περίπου), μετακινήθηκε το 2016 στην θέση του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, μετά το 2018 του ανατέθηκαν καθήκοντα διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ, θέση την οποία κατείχε μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες μέχρι και την προαγωγή του σε αντιστράτηγο και υπαρχηγό του σώματος.
Μετά τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και ο μέχρι πρότινος Αρχιπύραρχος Κώστας Δαδούδης, Εβρίτης στην καταγωγή, που υπηρέτησε επίσης αρκετά χρόνια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας από το 1987 έως και το 2019.
Οι δυο αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν δείξει μέχρι σήμερα εξαιρετική αφοσίωση στα καθήκοντά τους, τόσο κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους στην πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας όσο και από άλλες θέσεις στις οποίες έχουν υπηρετήσει.
Παράλληλα τις προηγούμενες ημέρες, ο Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Πουρναράς τοποθετήθηκε στη θέση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος με ομόφωνη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά τις κρίσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι υποστράτηγοι που προήχθησαν μετά τις κρίσεις στο βαθμό του Αντιστρατήγου Πυροσβεστικού Σώματος, και τερμάτισαν «ευδοκίμως» τερματίσαντες την πορεία τους στην υπηρεσία ήταν οι: Πέτρου Σπυρίδων του Αθανασίου, Κολυβήρας Αθανάσιος του Αλεξάνδρου, Κορέλας Σωτήριος του Θωμά και Μπουντουράκης Δημοσθένης του Δημοκράτη.
Eπίσης προήχθησαν στο βαθμό του Υποστρατήγου Πυροσβεστικού Σώματος εκτός οργανικών θέσεων, τερματίζοντας «ευδοκίμως» την σταδιοδρομία τους οι Αρχιπύραρχοι: Αθάνατος Νικόλαος του Κωνσταντίνου, Βιντζηλαίος Γεώργιος του Μιχαήλ, Καρπαθιωτάκης Γεώργιος του Παναγιώτη, Καρακίτσος Γεώργιος του Σεραφείμ, Καρατζαφέρης Ιωάννης του Ηλία, Κυριακουλέας Κυριακούλης του Ηλία, Τσόγκας Νικόλαος του Χρήστου και Ζαμάνης Ιωάννης του Αθανασίου.
Ακόμη πέραν του κυρίου Κωνσταντίνου Δαδούδη προήχθησαν στο βαθμό του Υποστρατήγου Πυροσβεστικού Σώματος και οι Αρχιπύραρχοι: Καλιανιώτης Δημήτριος του Ευαγγέλου, Ραγκαβάς Δημοσθένης του Βασιλείου, Θεοφιλόπουλος Κωνσταντίνος του Σταματίου, Πατράκης Δημήτριος του Εμμανουήλ, Μπαλάφας Αθανάσιος του Χρήστου και Φαλάρας Ευάγγελος του Άγγελου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ