Στην επιτροπή του άρθρου 152 θα προσφύγει ο Δήμος Δοξάτου

0
467

– Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης απέρριψε την προσφυγή του κ. Θ. Ζεκερίδη κατά των αποφάσεων της ΔΕΥΑΚ για το νερό της Βοϊράνης
– Μακρά αναμένεται να είναι η αντιδικία με τη ΔΕΥΑ Καβάλας


Μακρά θα είναι όπως φαίνεται η συνέχεια της αντιδικίας μεταξύ τού Δήμου Δοξάτου και της ΔΕΥΑ Καβάλας για την διαχείριση του νερού από τις πηγές Βοϊράνης που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Δοξάτου.
Όπως έγινε γνωστό από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης απορρίφθηκε η από 27-10-2022, προσφυγή του Δημάρχου Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη, ως εξουσιοδοτούμε- νου του Δήμου Δοξάτου, κατά αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) που αφορούσαν καταρχάς την «Έγκριση της «Μελέτης κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των Κοινοτήτων Λυδίας – Κρηνίδων – Φιλίππων – Κρυονερίου Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης (υδραυλική, στατική δεξαμενών, ηλεκτρομηχανολογική αντλιοστασίων)» αλλά και την «Έγκριση ειδικού προϋπολογισμού, τευχών δημοπράτησης και υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση του έργου (Πράξης) «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοινοτήτων της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης».
Σύμφωνα με την άποψη του Δήμου Δοξάτου με τις αποφάσεις αυτές η ΔΕΥΑ Καβάλας, ετοιμάζει έργο ύδρευσης με το οποίο επιδιώκει να υδροδοτήσει την περιοχή των Κρηνίδων από τα νερά του Κεφαλαρίου, παρότι αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα επάρκειας νερού σε περιοχές του Δήμου Δοξάτου και είναι κάτι που δεν προβλέπεται από τις υπάρχουσες αποφάσεις. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Δοξάτου προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά των συγκεκριμένων αποφάσεων της ΔΕΥΑΚ. Όπως προαναφέρθηκε τελικώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης απέρριψε την προσφυγή του Δημάρχου Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη, ωστόσο αυτό όπως είπε ο ίδιος χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ήταν αναμενόμενο. Η υπόθεση αυτή θα έχει και συνέχεια αφού ο Δήμαρχος Δοξάτου κατέστησε σαφές ότι ο δήμος θα προσφύγει στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, όπως έχει δικαίωμα, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναμενόμενη.
Παράλληλα όπως είπε ο δήμαρχος, ο Δήμος Δοξάτου επρόκειτο να πάρει χθες στοιχεία από την Διεύθυνση Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την κατανάλωση νερού από την ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ποσότητες που παίρνει ήδη η ΔΕΥΑΚ είναι με βάση την απόφαση που δόθηκε σε αυτήν για την παραχώρηση του νερού. Είπε επίσης ότι ο Δήμος Δοξάτου παρακολουθεί στενά το θέμα και ότι η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια. Τόνισε επίσης ότι οι φραστικές «φωτοβολίδες» δεν βοηθούν την επίλυση του προβλήματος.
Σημειώνεται εδώ ότι για το ίδιο θέμα ο πρώην Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης, ανέφερε την Τρίτη μεταξύ άλλων ότι: «Η Καβάλα κέρδισε την αδέξια προσφυγή Ζεκερίδη για τα νερά μας και τα κάνει πλέον δικά της! Ο Δήμος Καβάλας άνευ άδειας περιέφραξε ιδιοκτησία του δήμου μας στις πηγές μας σε τρία σημεία με κάγκελα και μπετά ύψους τριών μέτρων!!! Τι άλλο θα δούμε; Ο Ζεκερίδης χειρίζεται την υπόθεση με τέτοια πολιτική αδεξιότητα και αναισθησία που είναι πλέον επικίνδυνος για το Δήμο. Με αυτήν του την αποτυχία έγραψε την πιο μαύρη σελίδα στην Ιστορία του Δήμου και οφείλει να παραιτηθεί. Ήδη ζήτησα και επίσημα την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να σταματήσουν να είναι θεατές της καταστροφής που προξενεί ο Ζεκερίδης και να αναλάβουν συλλογικά δράσεις για να προασπίσουν την ιδιοκτησία του δήμου και το δικαίωμα στο νερό των επόμενων γενεών πριν είναι αργά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ