Υπεγράφη η επιχορήγηση από το Υπουργείο για το Φεστιβάλ

0
2018

Με απόφαση της Λίνας Μενδώνη 225.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη φετινή διοργάνωση.

Την επιχορήγηση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας με το ποσό των 225.000 ευρώ υπέγραψε πριν λίγες μέρες η Υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη.
H προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, υπογράφηκε τον Ιούλιο. Το Υπουργείο Πολιτισμού στις 9 Ιουλίου προχώρησε στην έγκριση για την ανάληψη υποχρέωσης, συνολικού ποσού 675.000 ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022. Στην κατεύθυνση αυτή, θα διατεθούν από το υπουργείο 225.000 ευρώ, ετησίως, για την τριετία 2020 – 2022, προς το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Ως εκ τούτου προέκυψε η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για την διάθεση 225.000 ευρώ για τη φετινή διοργάνωση του ΦΤΜΜΔ το 2020.
Για την προγραμματική σύμβαση ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, τόνισε σε προηγούμενη δήλωσή του στα “Χ” ότι: «Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, είναι πολύ σημαντική και γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Υπήρχε μια προγραμματική σύμβαση της προηγούμενης δεκαετίας η οποία άλλες φορές λειτουργούσε και άλλες όχι. Πρόκειται λοιπόν, για μια σημαντική εξέλιξη για το φεστιβάλ αφού έτσι εξασφαλίζεται σοβαρή χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία που στηρίζει τη βιωσιμότητα, τη βελτίωση και την ανάπτυξη του θεσμού προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο σύγχρονο περιβάλλον».
Με αυτή την προγραμματική σύμβαση εξάλλου εξασφαλίστηκαν πολλές αναπτυξιακές δράσεις και δρομολογήθηκαν ήδη προγράμματα. Όλες οι νέες δράσεις που θα ξεκινήσουν ήδη από φέτος έγιναν με στόχο την ανάπτυξη και τη διεύρυνση του φεστιβάλ, ως προς τους θεατές και τους κινηματογραφιστές.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, ο Δήμος Δράμας από την πλευρά του ανέλαβε να επιχορηγεί τον Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ.Δ. άμεσα και χωρίς προβλήματα ροής της χρηματοδότησης κατά το μέρος που τον αφορά. Ειδικότερα, δεσμεύτηκε να εντάξει το απαιτούμενο ποσό της σύμβασης στον προϋπολογισμό του Δήμου, παρέχοντας κάθε τεχνική και διοικητική στήριξη για την καλύτερη εφαρμογή των έργων που προβλέπονται από την προγραμματική σύμβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ