Βιωματικό σεμινάριο για ζευγάρια από τη «ΔΡΑΣΗ»

0
1526

Μιλάει στα «Χ» ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου «ΔΡΑΣΗ» κ. Κωνσταντίνος Βλάχος.

Βιωματικό σεμινάριο πέντε συναντήσεων που στόχο έχει τη διαπραγμάτευση των προκλήσεων που συνδέονται με τη συντροφική σχέση διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δ. Δράμας
Πρόκειται για ένα «ταξίδι» διερεύνησης και μοιράσματος απόψεων, εμπειριών, προσδοκιών, δυσκολιών, αλλά και «δώρων»της συντροφικής ζωής.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου «ΔΡΑΣΗ» της Π.Ε. Δράμας, κ. Κωνσταντίνος Βλάχος, δήλωσε στα “Χ” ότι: «ανάλογο βιωματικό σεμινάριο είχε υλοποιηθεί και πέρσι παρουσιάζοντας μάλιστα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι το σεμινάριο τους βοήθησε πάρα πολύ. Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και φέτος σε ανάλογο βιωματικό σεμινάριο. Η ΔΡΑΣΗ έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία και άλλα σεμινάρια όπως αυτό που είχε ως αντικείμενο την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη στο πλαίσιο των δράσεών της στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υγείας. Η επανάληψη των βιωματικών σεμιναρίων και με αυτό το θέμα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν. Η περίοδος της πανδημίας που είναι πρωτόγνωρη επηρεάζει σαφώς κάθε δραστηριότητα όπως και τα βιωματικά σεμινάρια της ΔΡΑΣΗΣ. Απαιτούνται μεγαλύτερες αίθουσες και τήρηση των μέτρων προφύλαξης με μάσκες κλπ.»
Τα θέματα του σεμιναρίου που αφορά την συντροφική ζωή και απευθύνεται σε ζευγάρια, θα γίνουν τον Οκτώβριο και αφορούν στην επικοινωνία μέσα στη σχέση, τη διαφορετικότητα των φύλων, την οικειότητα του ζευγαριού, κ.α.
Το σεμινάριο θα είναι βιωματικού χαρακτήρα και θα διεξαχθεί σε πλαίσιο εχεμύθειας, σεβασμού, αποδοχής και ασφάλειας. Οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι: Δευτέρα 5/10, Δευτέρα 19/10, Δευτέρα 2/11, Δευτέρα 16/11 και Δευτέρα 30/11 κατά τις απογευματινές ώρες 18.30-20.00.Συντονιστές του βιωματικού σεμιναρίου είναι οΚωνσταντίνος Βλάχος, Ψυχολόγος – Συστημικός Θεραπευτής Ζευγαριών, Επιστημονικά Υπεύθυνος «ΔΡΑΣΗ» και η Ευανθία Τάζογλου, MSc, PhDΨυχολόγος – Συστημική Θεραπεύτρια Ζευγαριών, «ΔΡΑΣΗ»
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία τους στο drasidrama@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 2521030053 (Πληροφορίες: Ευανθία Τάζογλου & Κωνσταντίνος Βλάχος).Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ουσών: 7 ζευγάρια. Όλες οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων/ουσών. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τη λοίμωξη COVID-19 (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, κ.α.).
Αυτό βέβαια είναι μόνο ένας μέρος των δραστηριοτήτων της ΔΡΑΣΗΣ, όπως είπε απαντώντας στα “Χ” ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΔΡΑΣΗΣ, η οποία ασχολείται επιτυχώς και με ζητήματα πρόληψης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής που αφορούν την τοξικοεξάρτηση. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα και απευθύνονται στην ΔΡΑΣΗ, είναι σταθερός τα τελευταία χρόνια. Επίσης είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα άτομα με εξαρτήσεις που αφορούν την χρήση κάνναβης και απευθύνονται στη ΔΡΑΣΗ είναι συνήθως άτομα εφηβικής ηλικίας, ενώ τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ