Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από κινητή μονάδα στον Δήμο Παρανεστίου

0
3171

Με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας από κινητή μονάδα για τους επόμενους επτά μήνες, ο Δήμος Παρανεστίου προχώρησε στην επιλογή αναδόχου για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για
απομακρυσμένους κατοίκους με τίτλο «SMART MED – INTERREG».
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνονται επισκέψεις από ιατρούς σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Παρανεστίου. Οι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα διαθέτουν όλο τον φορητό εξοπλισμό (υπερήχους, καρδιογράφους κλπ.) που απαιτείται για τις εξετάσεις που θα διεξάγουν στους κατοίκους και κατόπιν ραντεβού θα επισκέπτονται τους κατοίκους. Το πρόγραμμα αυτό γίνεται για πρώτη φορά στον Δήμο Παρανεστίου μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG και, πέραν των άλλων, περιλαμβάνει την προμήθεια ενός κατάλληλου οχήματος τύπου βαν, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του προγράμματος και θα μεταφέρει τους γιατρούς.
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που σχετίζεται με την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας και συγκεκριμένα παροχή προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, η οποία εγκρίθηκε και θα υλοποιηθεί στα όρια του Δήμου Παρανεστίου. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε μία περιοχή όπου τα προβλήματα των υπηρεσιών υγείας είναι ήδη καταγεγραμμένα και αφορούν ελλείψεις οι οποίες δυσχεραίνουν την πλήρη πρόσβαση των κατοίκων σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του ΕΣΥ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του έργου «Smart Medicine» και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 -2020.
Το πρόγραμμα έχει αρχική διάρκεια επτά μηνών, ωστόσο είναι πιθανό ότι ο Δήμος Παρανεστίου θα ζητήσει την παράτασή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!