Σε ετοιμότητα για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Δράμας

0
2264

Μιχάλης Τάσσου: «Να είμαστε ακόμη και από τους πρώτους που θα καταθέσουν πρόταση για χρηματοδότηση»

Σε ετοιμότητα για την πρώτη πρόσκληση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» είναι ο Δήμος Δράμας, προκειμένου να αξιοποιήσει άμεσα τις δυνατότητές του. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες για το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες είναι ότι, στην πρώτη φάση, κάθε αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα υποέργο, το οποίο θα έχει κατεύθυνση τις δράσεις προστασίας του πληθυσμού από την εξάπλωση τής πανδημίας.
Στη δεύτερη φάση, που αναμένεται από τον Σεπτέμβριο και έπειτα, θα περιλαμβάνονται όλα τα υποέργα, πλην αυτών που κατατέθηκαν στην πρώτη αίτηση, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου.
Όπως ανέφερε ο κ. Τάσσου, ο Δήμος Δράμας αξιολογεί τις ανάγκες του και αναμένει να αποσαφηνιστεί η πρόσκληση, ώστε να μπορέσει να καταθέσει προτάσεις χρηματοδότησης στους τομείς που χρειάζεται. «Θα θέλαμε να “κουμπώσουμε” στο πρόγραμμα, εάν αυτό είναι δυνατόν, και ορισμένα έργα που σχετίζονται με τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Θα ήταν ιδανικό, επίσης, μέσω του προγράμματος να ολοκληρώσουμε την ψηφιακή μετάβαση του Δήμου Δράμας και να εκσυγχρονίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον κόσμο. Όμως, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ναι μεν έγινε η παρουσίαση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, δεν έχει όμως εκδοθεί η απαραίτητη πρόσκληση για να καταλήξουμε στις προτάσεις που θα είχαν ελπίδες χρηματοδότησης. Είμαστε σε ετοιμότητα, προκειμένου να είμαστε ακόμη και ανάμεσα στους πρώτους που θα μπορέσουν να καταθέσουν πρόταση για χρηματοδότηση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν στην Αθήνα επαφές του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού κ. Μ. Τάσσου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γ. Εφραιμίδη με τη διοίκηση του «Πράσινου Ταμείου» τόσο για την προώθηση των ήδη κατατεθειμένων προτάσεων όσο και για την υλοποίηση της πρότασης που είχε κατατεθεί από τον Δήμο Δράμας προς το «Πράσινο Ταμείο» (έχει ήδη εγκριθεί) και αφορά την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων. Τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα αρχικά θα χρησιμοποιηθούν για επιδεικτικές δράσεις και στη συνέχεια θα διατεθούν στη Δημοτική Αστυνομία για την εξυπηρέτηση του έργου της. Οι επιδεικτικές δράσεις του έργου θα επιτευχθούν με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ο οποίος μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεση του Δήμου Δράμας.
Στο πλαίσιο αυτού του έργου, ο Δήμος Δράμας σε σύμπραξη με την ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους» θα υλοποιήσει δράσεις που περιλαμβάνουν την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, προκειμένου να προωθήσει τη μετατροπή των συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά για τις μετακινήσεις εντός πόλης. Στόχος είναι η προώθηση και εδραίωση του ηλεκτρικού ποδηλάτου από τους πολίτες της Δράμας, προκειμένου αυτοί να εξυπηρετούν ανάγκες της καθημερινότητας μετακινούμενοι με ηλεκτρικά ποδήλατα. Το έργο χρηματοδοτείται κατά 100% από το «Πράσινο Ταμείο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ