«Πακέτο» 1.310.000 € για την κτηνοτροφία

0
2285

Σειρά υποστηρικτικών έργων κτηνοτροφίας και πυροσπροστασίας στο σύνολο των 5 δήμων της Δράμας ενέκρινε η ΠΑΜΘ.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Γιώργος Ζιμπίδης.

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τη μελέτη και εκτέλεση δασοτεχνικών έργων που αφορούν υποδομές υποστήριξης της κτηνοτροφίας του Νομού Δράμας, συνολικού ύψους 1.310.000 ευρώ.
Την ικανοποίησή του για την έγκριση της σύμβασης και τη δρομολόγηση μιας σειράς υποστηρικτικών έργων για την κτηνοτροφία στους πέντε δήμους της Δράμας εξέφρασε μιλώντας στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Ζιμπίδης.
«Είναι ίσως το μεγαλύτερο πακέτο έργων που αφορούν την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και στους πέντε δήμους της Δράμας τα τελευταία χρόνια. Παρόμοιες κινήσεις είχαν γίνει στοχευμένα τα προηγούμενα έτη, αλλά μεμονωμένα. Υπό την έννοια αυτή, το έργο είναι σημαντικό, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία ο κλάδος των κτηνοτρόφων έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού. Υπολείπονται και άλλα παρόμοια έργα τα οποία σχεδιάζουμε και ελπίζουμε να τύχουν χρηματοδότησης στην επόμενη προγραμματική περίοδο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Ζιμπίδης.

Όπως προκύπτει από το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, τα έργα που θα εκτελεστούν στη Δράμα είναι:
1. Στον Δήμο Προσοτσάνης στην περιοχή της Τ.Κ. Μικρόπολης και στις δύο θέσεις με τοπωνυμία «Κάτω Δασυλλίου» και «Κρανιά».
2. Στον Δήμο Νευροκοπίου στην περιοχή της Τ.Κ. Βώλακα, και στις δύο θέσεις με τοπωνυμία «Άγιος Κωνσταντίνος» και «Άγιος Γεώργιος».
3. Στον Δήμο Παρανεστίου στην περιοχή της Τ.Κ. Νικηφόρου και στη θέση με τοπωνυμία «Ανεμογεννήτρια Νο 11».
4. Στον Δήμο Δοξάτου στην περιοχή της Τ.Κ. Κυργίων και στις δύο θέσεις με τοπωνυμία «Μ. Αλέξανδρος» και «Κοντά στον οικισμό Περιστεριάς».
5. Στον Δήμο Δράμας στην περιοχή της Τ.Κ. Ξηροποτάμου και στη θέση με τοπωνυμία «Τρύπες».

Θα κατασκευαστούν τα παρακάτω τεχνικά έργα:
†Τρεις ομβροδεξαμενές τραπεζοειδούς σχήματος, στις περιοχές: της Τ.Κ. Μικρόπολης του Δήμου Προσοτσάνης στη θέση «Κάτω Δασυλλίου», της Τ.Κ. Βώλακα Δήμου Νευροκοπίου στη θέση «Άγιος Γεώργιος» και της Τ.Κ. Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου στη θέση «Ανεμογεννήτρια Νο 11».
†Μια ομβροπλατεία εμβαδού 1.525 μ2 στην περιοχή της Τ.Κ. Ξηροπόταμου και στη θέση «Τρύπες» του Δήμου Δράμας.
†Τέσσερις ομβροπλατείες εμβαδού 620 μ2 στις περιοχές της Τ.Κ. Μικρόπολης στη θέση «Κάτω Δασυλίου» του Δήμου Προσοτσάνης, της Τ.Κ. Βώλακα στη θέση «Αγιος Κωνσταντίνος» του Δήμου Νευροκοπίου, της Τ.Κ. Νικηφόρου στη θέση «Ανεμογεννήτρια Νο 11» του Δήμου Παρανεστίου και της Τ.Κ. Κυργίων στη θέση «Μ. Αλέξανδρος» του Δήμου Δοξάτου.
†Οκτώ ποτίστρες 6 θαλάμων με την παρακάτω κατανομή: 2 ποτίστρες στις θέσεις «Άγιος Κωνσταντίνος» και «Άγιος Γεώργιος» της Τ.Κ. Βώλακα, 2 ποτίστρες στις θέσεις «Κάτω Δασυλλίου» και «Κρανιά» της Τ.Κ. Μικρόπολης, 2 ποτίστρες στις θέσεις «Μ. Αλέξανδρος» και «Κοντά στον οικισμό Περιστεριάς» της Τ.Κ. Κυργίων, μία ποτίστρα στη θέση «Ανεμογεννήτρια Νο 11» της Τ.Κ. Νικηφόρου και μία ποτίστρα στη θέση «Τρύπες» της Τ.Κ. Ξηροποτάμου.
†Βελτίωση και συντήρηση των υφιστάμενων οδών που οδηγούν στις θέσεις που πρόκειται να κατασκευασθούν τα έργα, ώστε να είναι εφικτή η μεταφορά των υλικών και των μηχανημάτων και ειδικότερα στις περιοχές των έργων της Τ.Κ. Ξηροποτάμου και της Τ.Κ. Κυργίων.
Σκοπός του συνόλου των έργων είναι να συνδράμει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας του Νομού Δράμας και στη συγκράτηση του ενεργού πληθυσμού (νέοι αγρότες – κτηνοτρόφοι) στην περιοχή. Επίσης, στοχεύει να δώσει κίνητρο σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν σοβαρά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία οργανώνοντας ολοκληρωμένες επιχειρήσεις παραγωγής, συσκευασίας, μεταποίησης, διακίνησης, εμπορίας και ανοίγματος στις νέες αγορές των γειτονικών χωρών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Να συμβάλλει δηλαδή, στη μείωση της ανεργίας της περιοχής και να ενισχύσει την Πολιτική Προστασία του Ορεινού Όγκου του Νομού Δράμας, εξασφαλίζοντας σε πέντε σημεία, ένα σε κάθε Δήμο, ταμιευτήρες ύδατος και για την πυροπροστασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!