Υπογράφηκε η σύμβαση για τα βιοαπόβλητα

0
19412

Χρ. Μαμσάκος: «Tο έργο της νέας μονάδας είναι προϋπολογισμού περίπου 2,5 εκατ. ευρώ»

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων μεταξύ του Δήμου Δράμας και του αναδόχου του έργου. Τη σύμβαση συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο ανάδοχος, παρουσία του προέδρου της ΔΙΑΑΜΑΘ και Δημάρχου Ξάνθης, κ. Μανώλη Τσέπελη.

Ο Δήμαρχος Δράμας, γνωστοποίησε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι: «H κατασκευή της νέας υπερσύγχρονης μονάδας θα γίνει στην περιοχή της Σίψας. Με την ολοκλήρωσή της η Μονάδα της Δράμας θα επεξεργάζεται τα προδιαλεγμένα οργανικά του καφέ κάδου, τα οποία θα συλλέγονται από ειδικά απορριμματοφόρα».

Ο κ. Μαμσάκος τόνισε ότι η νέα μονάδα είναι κυριολεκτικά ένα εργοστάσιο που εντάσσεται στον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υπογράμμισε: «Με τη δημιουργία της μονάδας βιοαποβλήτων στοχεύουμε καταρχάς να προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους δημότες, να εξοικονομήσουμε πολύτιμους οικονομικούς πόρους και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά. Νοιώθω απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος γιατί πριν από ορισμένα χρόνια μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΑΜΑΘ, ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τα τότε μέλη της αλλά και προσωπικά τον νέο πρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ, φίλο και Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη. Επίσης και τα μέλη του ΔΣ και τους υπαλλήλους του φορέα για την κατασκευή αυτού του πολύ μεγάλου έργου στη Δράμα. Ευχαριστώ και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο που διαχρονικά υποστηρίζει αποτελεσματικά όλες αυτές τις πρωτοβουλίες των δήμων μας. Η Δημοτική μας Αρχή δρομολογεί και υλοποιεί έργα και σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ζητούμε την ενεργό συμμετοχή των πολιτών καθώς μόνο με τη δική τους θέληση και συμμετοχή και τη δική μας καθοδήγηση, θα μπορέσουμε να πετύχουμε περισσότερα. Όλοι μαζί για έναν δήμο με ακόμη καλύτερη ποιότητα ζωής».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ κ. Τσέπελης είπε ότι όταν οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν διάθεση να δουλέψουν μπορούν να καταφέρουν τα ακατόρθωτα, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την Περιφέρεια, ώστε να υπάρχει συνέπεια απέναντι στο περιβάλλον και στους δημότες που εκπροσωπούν. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Δήμαρχος Δράμας έχει σκύψει πραγματικά σε αυτό τον στόχο ενώ σε άλλο σημείο ο κ. Τσέπελης είπε ότι έχει γίνει πρόταση προς την πολιτεία και για τη δημιουργία μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης προκειμένου να παραχθεί και ενέργεια και οι μονάδες αυτές να είναι βιώσιμες ώστε να μειωθεί το οικονομικό κόστος για τους πολίτες. Τέλος, τόνισε ότι η μονάδα της Δράμας θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ