Υπογράφηκε η σύμβαση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

0
1487

– Γίνεται ηλεκτροκίνητος ο συρόμενος μονοθέσιος αναβατήρας
– Επισκευάζονται και αποκαθίστανται βλάβες τουλάχιστον 10 ετών στις εγκαταστάσεις του
– Γρ. Παπαεμμανουήλ στα «Χ»: «Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την επαναλειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, για να είναι σε πλήρη λειτουργία την επόμενη περίοδο»


 

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την εταιρεία «ΜΟΝΤΕ ΝΟΥΛΙΚΑΣ» για το έργο που αφορά την επισκευή, αποκατάσταση βλαβών, την ανακατασκευή μερών και επαναφορά σε πλήρη λειτουργία των εκτός λειτουργίας αναβατήρων του Χ.Κ. Φαλακρού.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα που σχετίζεται άμεσα με την έγκαιρη προετοιμασία του κέντρου για την επόμενη σεζόν. Ειδικά για τον παλαιό συρόμενο αναβατήρα «ΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΣ Σ.Α.Υ.» (δηλαδή τον «Παππού»), η παρέμβαση έχει χαρακτήρα ανακαίνισης με νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, νέο σύστημα αυτοματισμών και ασφαλείας, νέα συρματόσχοινα και λοιπές παρεμβάσεις συντήρησης και ελέγχων. Οι συγκεκριμένοι αναβατήρες βρίσκονται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας σε ακινησία, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που επιδεινώνονται και πρέπει να αποκατασταθούν με σύγχρονο τρόπο, προκειμένου οι αναβατήρες να τεθούν ξανά σε λειτουργία για να αξιοποιηθεί και αποδοθεί σε χρήση πολύ σημαντικό δυναμικό πιστών άσκησης τουριστικής και αθλητικής χιονοδρομίας του Χ.Κ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Η υπογραφή αυτής της σύμβασης για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των δύο lift που υπάρχουν στο Φαλακρό και αφορούν την επαναλειτουργία του «Παππού» και της διθέσιας καρέκλας, τα οποία έχουν μείνει παροπλισμένα για πάνω από 10 χρόνια λόγω κακής και ελλιπούς συντήρησης, είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την επαναλειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας που κάνουμε, ώστε τη νέα περίοδο να είναι σε πλήρη λειτουργία από κάθε άποψη. Αυτά είναι τα δύο πολύ σημαντικά lift που υπάρχουν πάνω στο βουνό και μεγαλώνουν το πεδίο της χιονοδρομίας περίπου στο διπλάσιο από το υφιστάμενο.
»Το έργο είναι της τάξης των 700 χιλιάδων ευρώ και αφορά τη συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό των υποδομών. Το 1970, που μπήκε το lift στον «Παππού», ο αναβατήρας ήταν ντιζελοκίνητος. Τώρα μετατρέπεται σε ηλεκτροκίνητο. Αυτές οι εργασίες θα αρχίσουν με τη βελτίωση του καιρού, δηλαδή την περίοδο της άνοιξης ή στην αρχή του καλοκαιριού. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αυτή τη στιγμή γίνονται και οι παραγγελίες από τον ανάδοχο. Ο εξοπλισμός που χρειάζεται θα έλθει από το εξωτερικό. Το σημαντικό είναι ότι αυτές οι παραγγελίες γίνονται από την αρχή της χρονιάς για τις αρχές της επόμενης, και αυτό το έχουμε επιτύχει. Έχουν γίνει, δηλαδή, έγκαιρα. Ο ανάδοχος έχει δεσμευτεί ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, προκειμένου το χιονοδρομικό κέντρο να είναι έτοιμο για λειτουργία στην επόμενη σεζόν. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και τα υπόλοιπα στάδια της νομιμοποίησης κτισμάτων τα οποία προχωρούν και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!