Υποψήφιοι οδηγοί: Οκτώ μήνες ταλαιπωρία

Περισσότεροι από 700 υποψήφιοι οδηγοί στην Δράμα και 100.000 σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε αναμονή...

0
1557

Στην πόλη της Δράμας συναντήθηκαν την Τρίτη 7 Μαΐου εκπαι- δευτές υποψήφιων οδηγών από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με στόχο την δημιουργία του νέου σωματείου εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Σωματείο θα τους βοηθήσει να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις λύσεις σε προβλήματα του κλάδου αλλά και να μην αποτελούν ουραγό των αποφάσεων που λαμβάνονται στα πανελλαδικά όργανα του κλάδου σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Δράμας κος Δημήτρης Μακρόπουλος. Στην ίδια συνάντηση βέβαια τέθηκαν και τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου που με το νέο Νομοσχέδιο είχε σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην λειτουργία των σχολών και στην εξυπηρέτηση των υποψηφίων οδηγών που δοκιμάζουν ήδη τα όρια της υπομονής τους.
Οι εξετάσεις των υποψηφίων έχουν σταματήσει από τον Μάρτιο, στην Δράμα και περισσότεροι από 700 υποψήφιοι βρίσκονται στην αναμονή μήπως και επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το τελευταίο Νομοσχέδιο που ορίζει τα των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.
Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι πανελλαδικά περισσότεροι των 100.000 υποψηφίων οδηγών βρίσκονται σε αναμονή για την απόκτηση διπλώματος αφού πρακτικές εξετάσεις δεν γίνονται. και όπως όλα δείχνουν η όποια λύση δεν διαφαίνεται πριν το καλοκαίρι.
Θυμίζουμε εδώ ότι με το νέο Νομοσχέδιο οι υποψήφιοι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ειδικό μηνιαίο ασφαλιστικό συμβόλαιο με το οποίο θα καλύπτονται για ενδεχομένες ζημιές που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της εξέτασής τους. Ωστόσο επειδή ο εκπαιδευτής της σχολής οδηγών απαγορεύεται να βρίσκεται εντός του οχήματος κατά τις πρακτικές εξετάσεις, δεν υπάρχει ασφαλιστικό πακέτο το οποίο να ασφαλίζει τον υποψήφιο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν διέθεταν μέχρι πρόσφατα τέτοια πακέτα και σημειώνουν ότι με το νέο Νομοσχέδιο μετατίθεται η ευθύνη από τον εκπαιδευτή στον μαθητή. Ο εκπαιδευόμενος όμως δεν διαθέτει δίπλωμα και οι ασφαλιστικές θεωρούσαν ότι νομικά δεν είναι καλυμμένες. παρόλα αυτά άρχισαν να διατίθενται ήδη στην αγορά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτής της μορφής. Εάν το παραπάνω και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτών λυθούν οι πρακτικές εξετάσεις θα αρχίσουν και πάλι αλλά αυτό είναι κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει εύκολα εντός του Μαΐου όπως εξήγησε ο κ. Δ. Μακρόπουλος.
Τα προβλήματα στην διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης είχαν εμφανιστεί το φθινόπωρο του 2018 και παρότι περί τα τέλη του 2018 φάνηκαν να ξεπερνιούνται σταδιακά, τελικώς επανήλθαν, με αποτέλεσμα από τον Μάρτιο του 2019 να μην διεξάγονται πρακτικές εξετάσεις. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να υπάρχει μία απίστευτη ταλαιπωρία των υποψηφίων αλλά και των σχολών οδήγησης εδώ και 8 περίπου μήνες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!