Ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο της Δράμας

0
8271

Απομονώθηκε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Δράμας για εξετάσεις – Αποδείχθηκε τελικά αρνητικό.

Επιβεβαιώθηκε χθες το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για 38χρονη που παρακολουθείται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες λίγο πριν από το μεσημέρι στο Νοσοκομείο της Δράμας καθώς υπήρξε περιστατικό γυναίκας με συμπτώματα που παραπέμπουν στον νέο Κορωνοϊό. Επρόκειτο για ασθενή που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και παρουσίαζε χαρακτηριστικά της νόσου με συμπτώματα καταρροής και πυρετό. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση μεγάλης κλίμακας, απομονώθηκαν διάδρομοι και με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Δράμας όπου έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές και λοιπές προβλεπόμενες εξετάσεις.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε σε προσωπικό και ασθενείς ήταν λογική με όσα βλέπουν τις ημέρες αυτές το φως της δημοσιότητας και αφορούν την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην γειτονική Ιταλία. Το περιστατικό εξάλλου προερχόταν από πρόσφατο ταξίδι στην Ιταλία με αποτέλεσμα η ανησυχία σε προσωπικό και ασθενείς που αντιλήφθηκαν την κατάσταση να είναι εύλογη. Το θετικό είναι ότι παρά την ανησυχία δεν υπήρξε πανικός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το περιστατικό και να διαπιστωθεί κατά πόσο πρόκειται για περίπτωση προσβολής από τον νέο κορωνοϊό που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία έχοντας αφήσει στο πέρασμα του θανατηφόρα περιστατικά.
Ευτυχώς οι εξετάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο της Δράμας, είχαν σαν αποτέλεσμα να διαπιστωθεί λίγες ώρες αργότερα ότι δεν πρόκειται για κρούσμα του νέου κορωνοϊού. Οι εξετάσεις ήταν αρνητικές. Δεν επρόκειτο δηλαδή για περίπτωση νοσήματος από αυτή την αιτία παρότι τα συμπτώματα αρχικά άφηναν υποψίες προς αυτή την κατεύθυνση. Την αρχική ανησυχία ακολούθησε η ανακούφιση προφανώς και για τον ίδιο τον ασθενή που σύμφωνα με πληροφορίες δεν κρατήθηκε για νοσηλεία όπως δεν κρατούνται οι ασθενείς που πάσχουν από ιώσεις.
Από αυτή την μικρή περιπέτεια που είχε αίσιο τέλος δόθηκε πάντως και η δυνατότητα να υπάρξει μια δοκιμαστική αξιολόγηση των αντανακλαστικών του προσωπικού που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό το οποίο αρχικά ήταν ύποπτο για κρούσμα από κορωνοϊό, σε ρεαλιστικές συνθήκες.
Ο αρχικός φόβος που προκλήθηκε ωστόσο ήταν αν μη τι άλλο δικαιολογημένος καθώς ο τρόμος που προκαλεί η εξάπλωση του νέου ιού, όπως και τα θανατηφόρα κρούσματα που αφήνει στην πορεία του έχουν θέσει σε συναγερμό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, το οποίο παρακολουθείται στη Θεσσαλονίκη
Χθες από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση νόσου του νέου κορωνοϊού, την Ελλάδα. Πρόκειται όπως ανέφερε ο ίδιος, για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας.
Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται στη Θεσσαλονίκη τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους.
Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία. Τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους συμπολίτες μας, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.
Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες. Τέλος, το αποτέλεσμα του υπόπτου περιστατικού στο «Αττικόν» είναι αρνητικό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ