Πρώτο Βραβείο στον «Αρχιμήδη» για τον Δραμινό Πρ. Φωτιάδη

0
3508

Για δεύτερη χρονιά απέσπασε Α’ βραβείο ο μαθητής του Μουσικού Γυμνασίου Δράμας.
Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Θετικών Επιστημόνων Δράμας κ. Μ. Βαβουλίδης.

Ο Πρόδρομος Φωτιάδης από το Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας απέσπασε Α’ Βραβείο στην Γ’ Γυμνασίου στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης” που έγινε το περασμένο Σάββατο και στην οποία έλαβαν μέρος 540 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς.

Οι μαθητές αυτοί όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (9 Νοεμβρίου 2019, συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (18 Ιανουαρίου 2020, διαγωνίσθηκαν 4000 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης). Ο ίδιος μαθητής είχε διακριθεί και πέρσι σαν μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης” όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Θετικών Επιστημόνων Δράμας κ. Μίλτος Βαβουλίδης συμπληρώνοντας ότι για μια ή δυο θέσεις τελικώς δεν μπόρεσε να συμμετάσχει και στην Ολυμπιακή Ομάδα Νέων. “Η βράβευση αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη. Πιστεύω ότι ο Πρόδρομος θα διακρίνεται και τις επόμενες χρονιές σε αυτούς τους διαγωνισμούς. Ο ίδιος μαθητής προκρίθηκε φέτος και κατά την πρώτη φάση του 25ου διαγωνισμού Αστρονομίας και διαστημικής με την ονομασία “Αρίσταρχος” που έγινε αρχές Φεβρουαρίου, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο μαθητής σκέφτεται να προχωρήσει και στην επόμενη φάση του διαγωνισμού Αστρονομίας με την ονομασία “Ίππαρχος”.
Ο πρώτος Πανελλήνιος διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το 1934 και είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της ΕΜΕ, που μεταξύ άλλων συμβάλλει στην ανάπτυξη των πιο δημιουργικών ικανοτήτων και στην καλλιέργεια της ευγενικής άμιλλας μεταξύ των μαθητών. Η δε συμμετοχή κατά χιλιάδες των μαθητών μας αποδεικνύει το υψηλό τους ενδιαφέρον για την επιστήμη των Μαθηματικών.
Οι πρωτεύσαντες μαθητές ανάμεσά τους και ο Πρόδρομος Φωτιάδης απο το Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας βραβεύθηκαν στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής, ο Αντιπρύτανης Καθηγητής Δρόσος Γκιντίδης, ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Ιωάννης Εμμανουήλ, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Περιφέρειας Αττικής κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων κ. Εμμανουήλ Καλαμπόκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού κ. Ιωάννης Τσαρπαλής, Καθηγητές του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, πρώην Πρόεδροι της ΕΜΕ και εκπρόσωποι των Παραρτημάτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Θυμίζουμε ότι οι έξι Δραμινοί νικητές του διαγωνισμού “Ευκλείδης” που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας στις 18 Ιανουαρίου και συμμετείχαν στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα ήταν οι ακόλουθοι:
Από την Γ’ Γυμνασίου ο Φωτιάδης Πρόδρομος από το Μουσικό Σχολείο Δράμας. Από την Β’ Λυκείου ο Κουγιουμτζής Ιορδάνης, από το 3ο ΓΕΛ Δράμας και ο Φωτιάδης Θεοδόσιος από το Μουσικό Σχολείο Δράμας. Από την Γ’ Λυκείου, ο Δάλλας Αλέξανδρος, από το 4ο ΓΕΛ Δράμας, ο Κωνσταντινίδης Μαυρουδής από το 4ο ΓΕΛ Δράμας και η Παζούλη Δήμητρα από το 3ο ΓΕΛ Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ