Ζητείται ελπίδα για 25 αδέσποτα σε σπίτι ηλικιωμένης στην Φτελιά

0
3238

Επιχείρηση «σωτηρίας» από τον Φιλοζωικό Σύλλογο «Προστατεύω»

Περίπου 25 απροστάτευτα αδέσποτα που φιλοξενούνται στην περιοχή της Φτελιάς έχουν ανάγκη υιοθεσίας και στην κατεύθυνση αυτή κινείται ήδη ο Φιλοζωικός Σύλλογος “προστατεύω” σε συνεργασία με τους “Φίλους των Ζώων” της Δράμας.

Τα αδέσποτα είναι μικρόσωμα και μπορούν να υιοθετηθούν εύκολα. Πρόκειται για σκυλάκια που ζούν σε σπίτι πρώην “συλλέκτριας” κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Πρόκειται για ένα σπίτι -σχεδόν χωματερή- στην Φτελιά, όπου διέμενε μία 80χρονη η οποία τα είχε περιμαζέψει και το πτώμα της οποίας βρέθηκε στις 28 Δεκεμβρίου στο σπίτι της όπως είπε στα “Χ” η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Προστατεύω” κ. Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δήμου Δοξάτου.
Όπως είπε η κ. Βλαχοπούλου, η 80χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Στον προαύλιο χώρο της οικείας βρέθηκαν τα περισσότερα από τα 25 σκυλιά που είχε περιμαζέψει. “Η ηλικιωμένη ήταν “συλλέκτρια ζώων”, πρόσθεσε η κ. Βλαχοπούλου και εξήγησε ότι πρόκειται για περιπτώσεις ανθρώπων που περιμαζεύουν αδέσποτα από οίκτο για να μην βασανίζονται στον δρόμο. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται αντιληπτή η ανάγκη της στείρωσης των ζώων και υπάρχει η εντύπωση ότι εάν τα ζώα είναι περιορισμένα σε ένα χώρο και ταΐζονται αυτά τελικώς προστατεύονται. Πολλοί μάλιστα που ήθελαν να ξεφορτωθούν κάποια ζώα τα έριχναν από τον φράχτη στην οικεία της ηλικιωμένης για να τα περιμαζέψει. Ο αριθμός των ζώων ήταν πολύ μεγαλύτερος στην οικεία της ηλικιωμένης αλλά πολλά από αυτά που υπήρχαν μεταφέρθηκαν τους προηγούμενους μήνες από τον Σύλλογο “Προστατεύω” στο καταφύγιο ζώων όπου τους παρασχέθηκε φροντίδα και εκεί στειρώθηκαν από ειδικούς κτηνιάτρους σε συνεργασία με τον Δήμο Δοξάτου”.
Τα 25 ζώα πάντως που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην οικεία της ηλικιωμένης έχουν ανάγκη από υιοθεσία και φροντίδα. Μέχρι να λυθεί όμως αυτό το πρόβλημα ο Σύλλογος “Προστατεύω” έχει αναλάβει το τάισμα και την φροντίδα των ζώων ζητώντας από τους συνδικαιούχους της ιδιοκτησίας όπου βρίσκεται η οικεία της ηλικιωμένης, μία μικρή χρονική παράταση μέχρι τα αδέσποτα να υιοθετηθούν.
Το θέμα επείγει και πρέπει σύντομα να επιλυθεί. Για όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν κάποιο από τα αδέσποτα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Φιλοζωικό Σύλλογο “Προστατεύω” ή τους “Φίλους των Ζώων” ή με τον Δήμο Δοξάτου που όπως είπε η κα Βλαχοπούλου είναι πρόθυμος να βοηθήσει όπως άλλωστε έχει κάνει μέχρι τώρα.
Όπως αναφέρει πάντως η κα Βλαχοπούλου το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί αμέσως και από τους ίδιους τους φτελιώτες εάν έπαιρναν από ένα ζωάκι για υιοθεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ