Ζητούμενο η συνεργασία

Ορκίστηκαν χθες στην Βουλή οι τρείς εκλεγέντες βουλευτές του Νομού Δράμας

0
2896

Στo μεγάλο στοίχημα της συνεργασίας προς όφελος του Νομού Δράμας καλούνται να ανταποκριθούν οι τρείς βουλευτές της Δράμας που ορκίστηκαν χθες προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες αλλά με κοινό χαρακτηριστικό την εκπροσώπηση του Νομού Δράμας που αντιμετωπίζει σωρεία κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων οι τρείς δραμινοί βουλευτές ορκίστηκαν χθες μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στη Βουλή, πίστη στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και ευσυνειδησία στα καθήκοντά τους…
Η σύνθεση της εκπροσώπησης του Νομού Δράμας όπως είναι γνωστό άλλαξε σημαντικά μετά την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Από την νέα σύνθεση απουσιάζουν ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης από την ΝΔ και ο κ. Χρήστος Καραγγιαννίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους δυο βουλευτές αντικατέστησαν μετά το εκλογικό εποτέλεσμα, ο κ. Κώστας Μπλούχος από την ΝΔ και ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Οι δυο τελευταίοι μαζί με την κ. Χαρά Κεφαλίδου από το ΚΙΝΑΛ θα εκπροσωπήσουν πλέον κοινοβουλευτικά και βέβαια μέσα από τους πολιτικούς οργανισμούς που ανήκουν, τον Νομό Δράμας κατά την επόμενη τετραετία στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Όραμα και στόχοι σαφώς και θα πρέπει να θεωρηθεί ότι υπάρχουν και από τους τρείς εκλεγμένους βουλευτές. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα μπορέσουν να συνεργαστούν προκειμένου να είναι αποτελεσματικότεροι στην επίλυση των προβλημάτων του Νομού Δράμας. Τουλάχιστον κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο αυτό δεν έγινε διακριτό κυρίως λόγω των έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων που αναπτύχθηκαν μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Νομού. Η απόδοση ευθυνών για την κατάσταση αυτή δεν είναι αντικείμενο της παρούσας αναφοράς. Ελπίδα όλων είναι η νέα κοινοβουλευτική περίοδος να χαρακτηριστεί από πνεύμα συνεννόησης τουλάχιστον ώς προς την επίλυση των προβλημάτων του Νομού, πέρα από τις πολιτικές και προσωπικές προτεραιότητες που φέρει η κάθε πλευρά.
Τουλάχιστον αυτή την προοπτική της συνεργασίας κατέδειξαν οι πρώτες δηλώσεις των βουλευτών του Νομού αμέσως μετά την εκλογή τους. Θυμίζουμε ότι στην δήλωσή του ο κ Κώστας Μπλούχος από την ΝΔ είχε επισημάνει μεταξύ άλλων: “…Απέναντι στις προκλήσεις του καιρού μας, με σθένος και αποφασιστικότητα, με όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές, δίχως εμπάθεια, με πίστη στις αρχές της παράταξης, όλοι μαζί θα παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο και για μια καλύτερη Δράμα. Ταπεινά, με όραμα, δίπλα σε όλους, ενωμένοι μπορούμε. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά”.
O κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πνεύμα συνεργασίας ήδη από το βράδυ των εκλογών επισκεπτόμενος τους εκλεγμένους συναδέλφους του και εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε μεταξύ άλλων “Η αντιπαράθεσή μας θα είναι πολιτική αλλά η συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα της Δράμας πρέπει να είναι διαρκές ζητούμενο.” Επίσης, η κ. Χαρά Κεφαλίδου από το ΚΙΝΑΛ είχε επισημάνει ανάμεσα σε άλλα “… σε ότι αφορά στη Δράμα θέλω να πω ότι πρέπει να γίνει μια γροθιά, τα προβλήματα έχουν περισσέψει στο νομό μας και είναι μια καλή ευκαιρία να υπάρξει συνεννόηση και με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του νομού γιατί πια δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…”
Η διάθεση για συνεργασία, όχι σε πολιτικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο συνεννόησης για την επίλυση των προβλημάτων της Δράμας τουλάχιστον θεωρητικά έχει εκφραστεί από όλες τις πλευρές. Μένει να δούμε κατά πόσο αυτό θα μετουσιωθεί σύντομα και σε πράξη διότι τα προβλήματα στον ακριτικό Νομό Δράμας, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ