102 χρόνια συμπληρώνει ο Προσκοπισμός στη Δράμα

0
554

– Πρωτοβουλία γνωριμίας με τους προσκόπους στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
– Αρχηγός του 3ου Συστήματος της Δράμας: «Οι αξίες που πρεσβεύει ο Προσκοπισμός είναι διαχρονικές και αυτό ο κόσμος το τιμά»


Εκατόν δύο χρόνια συμπληρώνει πλέον ο Προσκοπισμός στη Δράμα και 112 χρόνια περίπου στην χώρα μας, με κοινωνική προσφορά που είναι αναγνωρισμένη πλέον από όλους. Η πιο παλιά εθελοντική οργάνωση στη χώρα μας, που ήταν –και συνεχίζει να είναι– φάρος αξιών για τα παιδιά που περνούν από αυτήν, έρχεται πιο κοντά στους πολίτες, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, δίνοντας τους την ευκαιρία να την γνωρίσουν καλύτερα, στον χώρο της πλατείας Ελευθερίας.
Ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας κ. Αντώνης Στεφανίδης, μιλώντας για την πρωτοβουλία των προσκόπων, εξηγεί ότι η πρωτοβουλία αυτή λήφθηκε με σκοπό να γνωρίσει ο κόσμος της Δράμας περισσότερο τους προσκόπους. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχουν δραστηριότητες, στην πλατεία Ελευθερίας. Στις 12:00 θα διεξαχθεί παιχνίδι πόλης για παιδιά με τίτλο «Ψάχνοντας… την ιστορία της Δράμας». Στις 13.00 θα ακολουθήσουν παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους μαζί με τους Προσκόπους. Στις 18:00 θα γίνει απογευματινή ποδηλατοβόλτα (εις μνήμην του παλαιού προσκόπου Άρη Παπαδόπουλου που έφυγε από τη ζωή. Θα γίνουν κληρώσεις δώρων στο τέλος της δράσης. Στις 19:30 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν με τον πολιτιστικό σύλλογο της πόλης μας “Ακρίτες Νέας Κρώμνης”. Τέλος στις 21:00 θα ακολουθήσει βραδιά διασκέδασης και τραγουδιού με το συγκρότημα “Αρίων”. Κατα την διάρκεια των δράσεων θα ψήνονται στην κεντρική πλατεία της Δράμας (μεσημέρι και βράδυ), παραδοσιακά κεμπάπια και λουκάνικα της περιοχής μας, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία, όπως είπε ο κ. Στεφανίδης.
Η πρωτοβουλία, διευκρίνισε ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας, είναι ένα ακόμη άνοιγμα των προσκόπων στην τοπική κοινωνία, που έτσι κι αλλιώς τους έχει αγκαλιάσει εδώ και πολλές δεκαετίες. Μέσα από τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί θα δοθεί η ευκαιρία, στα παιδιά αλλά και στους γονείς να γνωρίσουν καλύτερα τον Προσκοπισμό.
«Πολλοί νέοι γονείς, μπορεί να μη γνωρίζουν ποιος είναι ο Προσκοπισμός και ποια τα οφέλη του» εξηγεί ο κ. Στεφανίδης και προσθέτει: «Είναι πολλά τα θετικά που μπορεί να πάρει ένα παιδί. Η κοινωνικοποίηση, ο σεβασμός προς τους άλλους, η προσφορά στον συνάνθρωπο και στο περιβάλλον, η ανάπτυξη ικανοτήτων συνεργασίας με τα άλλα παιδιά».
Ο ίδιος δηλώνει ότι όπως όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες, έτσι και ο Προσκοπισμός τα δυο τελευταία χρόνια, λόγω της υγειονομικής κρίσης και των δύσκολων συνθηκών που παρουσιάστηκαν, αντιμετώπισε μια κάμψη, αλλά η συνεχής αγάπη του κόσμου της περιοχής μας για τους προσκόπους και η διαρκής «αγκαλιά» στις δραστηριότητές τους, τους στηρίζει για να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους. Είναι πολλοί οι γονείς που θέλουν να βάλουν τα παιδιά τους στον Προσκοπισμό. Οι άνθρωποι του 3ου Συστήματος προσκόπων Δράμας, θεωρούν ότι η αγάπη και το χαμόγελο που παίρνουν από τα παιδιά, είναι το πλέον ανεκτίμητο κέρδος τους. «Παρά τις δυσκολίες τα παιδιά έρχονται, Το βλέπουμε κάθε χρόνο. Επίσης έρχονται και ενήλικες εθελοντές. Οι αξίες που πρεσβεύει ο Προσκοπισμός είναι διαχρονικές και αυτό ο κόσμος το τιμά» προσθέτει ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος στην Δράμα.
Τα τμήματα στα οποία χωρίζονται τα παιδιά στις τάξεις του Προσκοπισμού είναι τα Λυκόπουλα, που είναι παιδιά ηλικίας 7 -11 ετών, η ομάδα προσκόπων, που είναι παιδιά ηλικίας 12 -15 ετών και η ομάδα των ανιχνευτών που είναι παιδιά της ηλικίας 16 -18 ετών. Ακολουθούν βέβαια οι ενήλικοι εθελοντές που ανήκουν σε ηλικίες 18 ετών και άνω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 3ο Σύστημα Προσκόπων Δράμας, έχει δημιουργήσει και μια ηλεκτρονική διεύθυνση με μια φόρμα ενδιαφέροντος, την οποία μπορεί να συμπληρώσει όποιος από τους νέους γονείς θέλει να εγγράψει το παιδί του στους προσκόπους. Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα των προσκόπων στην διεύθυνση https://www.facebook.com/3spdramas ή να επικοινωνήσουν μαζί τους με email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: 3dramas@sep.org.gr. Η έδρα του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας είναι στην οδό Μακεδονομάχων, στον αριθμό 53 (έναντι εισόδου εθνικού σταδίου Δράμας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ