Στο συγκρότημα Αρρένων η γιορτή του ευρωπαϊκού έτους νεολαίας

1
1181

– Ένα γεμάτο απογευματινό πρόγραμμα με δράσεις και ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής
– Θα παίξουμε μπάσκετ, βόλεϊ, σκάκι, χάντμπολ, στίβο. Θα είναι μια μέρα γιορτής» δηλώνει στα «Χ» η κα Σ. Ανδριοπούλου


Αύριο Παρασκευή 16.9.22 στις 18.00 το απόγευμα, στην αυλή του Αρρένων πραγματοποιείται εκδήλωση με τις νέες και τους νέους της Δράμας για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Το 2022 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας και αναδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού.
Με πολλές ευκαιρίες για να μάθουν, να μοιραστούν το όραμά τους και να γνωρίσουν ανθρώπους συμμετέχοντας σε δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, δείχνει στους νέους την δυνατότητα να προχωρήσουν με εμπιστοσύνη και ελπίδα στη νέα εποχή μετά την πανδημία.
Στο πλαίσιο του EU Year of Youth – Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ΠΕ Δράμας, ο Δήμος Δράμας – Municipality of Drama – Greece, το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το 1ο Γυμνάσιο Δράμας και το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας διοργανώνουν στην αυλή του γυμνάσιου Αρρένων μια εκδήλωση με αρκετές δράσεις.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κα Στέλλα Ανδριοπούλου, υπεύθυνη του Europe Direct στη Δράμα, σημειώνει ότι το 2022, το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, κάνει τη φωνή των νέων να ακουστεί. Στο πλαίσιο αυτό όπως εξηγεί: «Στη Δράμα Θα παίξουμε μπάσκετ, βόλεϊ, σκάκι, χάντμπολ, στίβο θα είναι μαζί μας οι πρόσκοποι. Θα ζωγραφίσουμε και θα ενημερωθούμε για τα ευρωπαϊκά προγράμματα νέων και θα διασκεδάσουμε με μουσική. Θα είναι μια μέρα γιορτής».
Στην πράξη υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες μέσα από τις οποίες ενισχύεται η φωνή των νέων ανθρώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν προγράμματα και χρηματοδοτούμενες ευκαιρίες που αξίζει να γνωρίζουν οι νέοι. Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, για παράδειγμα είναι μια τέτοια δράση. Μέσα από αυτό νέοι 18 έως 30 ετών που αναζητούν μια ευκαιρία να βοηθήσουν την ευρύτερη κοινότητα, εντός και εκτός Ευρώπης, μπορούν να το κάνουν με τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, το οποίο βοηθά τους νέους να συμμετέχουν σε έργα που ωφελούν κοινότητες, είτε στο εξωτερικό είτε στη χώρα τους.
Τα έργα αυτά προσφέρουν μια εμπνευσμένη και πλούσια εμπειρία, η οποία μπορεί να αποτελέσει και το έναυσμα αλλαγών, καθώς παράλληλα θα αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.
Η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης παρέχεται υπό μορφή επιχορηγήσεων σε οργανώσεις μέσω πρόσκλησης υποβολής προτάσεων. Οι νέοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες πρέπει να εγγραφούν στη δικτυακή πύλη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Η δικτυακή πύλη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης είναι ένας χώρος που προσφέρει στους νέους και τις οργανώσεις που λαμβάνουν επιχορήγηση τη δυνατότητα να υλοποιήσουν δραστηριότητες και να γνωριστούν μεταξύ τους.
Ένα ακόμη παράδειγμα είναι Διάλογος της ΕΕ για τη νεολαία. Πρόκειται για έναν μηχανισμό δια-λόγου μεταξύ των νέων και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για τη νεολαία. Είναι ένας τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η γνώμη, οι απόψεις και οι ανάγκες των νέων και των οργανώσεων νεολαίας λαμβάνονται υπόψη κατά τη χάραξη των πολιτικών της ΕΕ για τη νεολαία. Ο διάλογος αυτός στηρίζει την υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ για τη νεολαία το 2019-2027, η οποία επικεντρώνεται σε τρεις κύριους τομείς δράσης, «ενεργοποίηση, σύνδεση και ενίσχυση» και ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη νεολαία.
Χαρακτηριστική είναι πάντως η δράση DiscoverEU που απευθύνεται σε νέους που έχουν συμπληρώσει τα 18 και είναι κάτοικοι χώρας του προγράμματος Erasmus+, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, εξερευνώντας την Ευρώπη. Το πρόγραμμα DiscoverEU συμμετέχει στην οικογένεια του προγράμματος Erasmus+ και συμβάλλει στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, με ακόμα περισσότερα ταξιδιωτικά πάσα και ευκαιρίες. Οι νέοι μπορούν να λάβουν μέρος στους δύο γύρους υποβολής αιτήσεων που ανοίγουν κάθε χρόνο. Στα άτομα των οποίων η αίτηση γίνεται δεκτή χορηγείται ταξιδιωτικό πάσο. Από τον Ιούνιο του 2018 που ξεκίνησε ο πρώτος γύρος υποβολής αιτήσεων, πάνω από 165.000 νέοι και νέες έχουν αποκτήσει ταξιδιωτικό πάσο. Ο επόμενος γύρος θα ανοίξει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!