130 σπουδαστές θα εισαχθούν στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στη Δράμα

0
7460

– Από σήμερα μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων
– Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος σε Δράμα και Καβάλα

Εγκρίθηκε από τον ΟΑΕΔ η εισαγωγή 2.720 σπουδαστών και σπουδαστριών στα ΙΕΚ της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2021-2022. Από αυτούς 130 σπουδαστές και σπουδάστριες θα εισαχθούν στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στη Δράμα. Δικαίωμα εγγραφής στο Α΄εξάμηνο των Ι.Ε.Κ έχουν οι απόφοιτοι της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιουλίου έως και 22 Σεπτεμβρίου (ώρα 18:00). Για την εισαγωγή στην εφαρμογή υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης απαιτούνται: ΑΦΜ και Κωδικοί taxis. Επιπλέον για τη συμπλήρωση της αίτησης απαιτούνται: ΑΜΚΑ, συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, τίτλος σπουδών, δικαιολογητικά κοινωνικών κριτηρίων, νομιμοποιητικά έγγραφα για υποψηφίους εκτός Ε.Ε.
Όπως έκανε γνωστό ο ΟΑΕΔ, όλα τα δικαιολογητικά αναρτώνται υποχρεωτικά (upload) κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης. Ο υποψήφιος υποβάλλει μία αίτηση στην οποία έχει δικαίωμα να επιλέξει έως τρεις (3) ειδικότητες σε ένα ή δύο ΙΕΚ της επιλογής του. Η εισαγωγή των υποψηφίων ανά ειδικότητα θα γίνει με βάση τη σειρά προτίμησης που έχει δηλώσει στην αίτηση κάθε υποψήφιος σπουδαστής. Αν με την ολοκλήρωση υποβολής των αιτήσεων προκύψει αριθμός αιτήσεων υποψηφίων μεγαλύτερος του προβλεπόμενου από την εγκύκλιο αριθμού, τότε θα ακολουθήσει διαδικασία επιλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων, μετά από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων. Σ’ αυτή την περίπτωση όλοι οι επιπλέον των επιτυχόντων υποψήφιοι θεωρούνται ως επιλαχόντες. Εάν δεν έχει επιτευχθεί συμπλήρωση του προβλεπομένου αριθμού εισακτέων, τότε όλοι οι υποψήφιοι εγγράφονται χωρίς επιλογή, με την προϋπόθεση, ότι το σύνολό τους δεν θα υπολείπεται του αριθμού δεκαπέντε (15).

Αναλυτικά όλες οι ειδικότητες στη Δράμα και την Καβάλα
Στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στη Δράμα ( 7ο χιλ. οδού Δράμας-Νευροκοπίου) θα εισαχθούν 130 σπουδαστές – τριες στις ακόλουθες ειδικότητες:
-Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής αλυσίδας (LOGISTICS) (α΄ εξάμηνο) για 20 σπουδαστές-τριες.
-Βοηθός Φυσικοθεραπείας (α’ εξάμηνο) για 20 σπουδαστές-τριες.
-Τεχνικός Μηχανοτρονικής (α’ εξάμηνο) για 15 σπουδαστές-τριες.
-Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής (α’ εξάμηνο) για 15 σπουδαστές-τριες.
-Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης (α΄ εξάμηνο) για 20 σπουδαστές-τριες.
-Βοηθός Φαρμακείου (α΄ εξάμηνο) για 20 σπουδαστές-τριες.
-Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος Σχεδιαστής Μόδας για 20 σπουδαστές-τριες.

Στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στην Καβάλα (Περιγιάλι 2/Τ.Κ.65201) θα εισαχθούν 115 σπουδαστές – τριες στις ακόλουθες ειδικότητες:
-Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ (α’ εξάμηνο) για 20 σπουδαστές-τριες.
-Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης (α’ εξάμηνο) για 20 σπουδαστές-τριες.
-Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) (α΄ εξάμηνο) για 20 σπουδαστές-τριες.
-Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ( α΄ εξάμηνο) για για 20 σπουδαστές-τριες.
-Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής (α΄ εξάμηνο) για 15 σπουδαστές-τριες.
-Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου (α΄ εξάμηνο) για 20 σπουδαστές-τριες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!