Ανεμοδείκτης 14-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
2681

TΗΝ Παρασκευή στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Ονειρούπολη και με την παρουσία του προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρη Καλλινικίδη έγινε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου με την εκπρόσωπο του Make- a -Wish- (Kάνε –μία- ευχή) Ελλάδος κ. Κατερίνα Ζαγοράκη, για τον σχεδιασμό των από κοινού δράσεων συνεργασίας στο πλαίσιο της Ονειρούπολης. Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες…

ΣΥΣΚΕΨΗ στο γραφείο του με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού) Κώστα Αντωνιάδη, την Εκτελεστική Γραμματέα Ζωή Κοσμίδου και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας με αντικείμενο τον τουρισμό είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Χρήστος Μέτιος. Σχετικά με την τουριστική προβολή της περιοχής μας ο κ. Μέτιος είπε ότι σχεδιάστηκε μια ολοκληρωμένη πολιτική τουριστικής προβολής που αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και δικτύωσης και διατίθενται για αυτήν 5,4 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜΘ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ οι δυο νέοι ειδικοί σύμβουλοι του περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστου Μέτιου και ένας επιστημονικός συνεργάτης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βασίλειος Πνευματικάκης, στη θέση του επιστημονικού συνεργάτη, σε θέματα επικ. προβολής του αναπτ. σχεδιασμού και του έργου της Περιφέρειας. Η κ Ιωάννα Κουτσογιάννη, ως ειδική σύμβουλος σε θέματα νομικής φύσης και ο κ. Βα-σίλειος Ποζατζίδης από τη Δράμα, σε θέματα Διά Βίου Μάθησης, Επαγγελματικής Εκ-παίδευσης, Απασχόλησης κλπ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Ερυθρός Σταυρός Δράμας διοργανώνει εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, διάρκειας 16 ωρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών (EFAC/AED) με 3ετη ισχύ και βιβλίο Πρώτων Βοηθειών. Θέματα που περιλαμβάνει η εκπαίδευση είναι μεταξύ άλλων: Βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών, Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, Απώλεια αισθήσεων – Θέση ανάνηψης κ.α. Τα μαθήματα θα γίνονται στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού Αγ. Βαρβάρας 25 & Κόμβου Ταξιαρχίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ομάδας των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την ανάπλαση της 19ης Μαΐου έγινε την Παρασκευή. Έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών και όχι μόνο. Ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού κ. Μ. Τάσσου είπε ότι για τα συμπεράσματα της συνάντησης θα ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΤΗΝ πρόθεσή του να προχωρήσει σε πρόσληψη επικουρικών ιατρών, έκανε γνωστή το Νοσοκομείο Δράμας δημοσιοποιώντας την σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος. Η απόφαση αυτή αφορά την κάλυψη των αναγκών στις ειδικότητες της Αναισθησιολογίας, της Παθολογίας και της Μαιευτικής – Γυναικολογίας. Οι συμβάσεις θα είναι διάρκειας τριών ετών και θα περιλαμβάνουν επίδομα στέγασης ύψους 200 ευρώ από τον Δήμο Δράμας κάθε μήνα. Την ίδια στιγμή όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου, υπάρχουν 49 κενές οργανικές θέσεις μονίμων ειδικών ιατρών σε σύνολο 107 θέσεων και 50 κενές οργανικές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών σε σύνολο 71 θέσεων.

ΣΤΟ πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος ErasmusDays 2019 το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» υλοποίησε βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Μονοσήμαντη ιστορία….»

ΟΜΙΛΙΑ με θέμα “Συνταγματική αναθεώρηση: Ποιές προκλήσεις για το αύριο” από τον Νίκο Αλεβιζάτο, ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην αίθουσα Κ. Καραμανλή, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στις 19.30μμ. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ