150 δενδρύλλια πλατύφυλλης «Κατάλπης» μοιράστηκαν στον Δημοτικό Κήπο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας

0
3348

Περίπου 150 δενδρύλλια πλατύφυλλης “Κατάλπης”, ιδανικά για σκιά και κήπους, που προτιμώνται κυρίως από σχολεία και παιδικές χαρές, από το φυτώριο του Δασαρχείου της Δράμας στο Καλαμπάκι, μοιράστηκαν δωρεάν στους δραμινούς, το πρωί της Πέμπτης στον χώρο του Δημοτικού Κήπου της Δράμας από την υπηρεσία του Δασαρχείου.

Πρόκειται για κίνηση που γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμι­ας ημέρας δασοπονίας την 21η Μαρτίου. Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ η κ.Γεωργία Κου­τσούμπα, δασοπόνος του Δα­σαρχείου της Δράμας, η Δασι­κή υπηρεσία είναι παρούσα και φέτος στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας και συμβάλλει στο πνεύμα εορ­τασμού της ημέρας. Πρέπει, όπως είπε η κα Κουτσούμπα, να γίνει συνείδηση σε όλους μας η προστασία των δασών. Με τα ακραία καιρικά φαινό­μενα και την άνοδο της θερ­μοκρασίας του περιβάλλοντος παρατηρείται αλλοίωση του περιβάλλοντος και αυτό που χρειάζεται είναι τα γυμνά δάση να αποκατασταθούν και να πρασινίσουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε απώλει­α νερού, απώλεια γόνιμης γης κλπ. Η δασική υπηρεσία με τα μέσα που διαθέτει συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια εξή­γησε η κ.Κουτσούμπα.

Την Πέμπτη επίσης στο πλαίσιο των δράσεων του δασαρχείου της Δράμας, έγινε από την υπη­ρεσία και ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Δασο­πονίας στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Καλλιφύτου

Φέτος εξάλλου όπως ανα­κοινώθηκε απο το Δασαρχείο Δράμας, η “Διεθνής Ημέρα Δα­σών” εορτάστηκε για 48η φορά με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοι­νωνικού συνόλου για την αξία των δασών και την πολύπλευ­ρη λειτουργία τους. Άλλωστε, η αειφορία των δασών βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ευαισθη­τοποίηση και την επαγρύπνη­ση των πολιτών, ενώ η ανάγκη για περιβαλλοντική εκπαίδευση γίνεται επιτακτική και αποτελεί δείγμα πολιτισμού. Οι Δασι­κές Υπηρεσίες του Νομού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δι­οργάνωσαν διανομή δασικών φυτωρίων στο κοινό και ενημέ­ρωση μαθητών στα σχολεία.Η Δ/νση Δασών Δράμας συμ­μετείχε στην εκδήλωση του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περι­βάλλοντος ΤΕΙ ΑΜΘ για τη «Διεθνή Ημέρα Δασών» με την ενημερωτική ομιλία στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Α.Μ.-Θ., 1ο χλμ. Δράμας-Μικροχωρίου, με θέμα: «Η κα­τάρτιση των Δασικών Χαρτών του Ν. Δράμας» με ομιλήτρια τη Σταυρούλα Ηλιάδου Τμημα­τάρχη Δασικών Χαρτογραφή­σεων Δ/νσης Δασών Δράμας. Η οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων, που επιτυγχάνεται με την κατάρτιση και την κύρωση των δασικών χαρτών, έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη προστασία και διαχείρισή τους, αφού ορίζο­νται σαφώς πλέον οι εκτάσεις που υπάγονται στο προστα­τευτικό πλαίσιο των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!