150 μαθητές περίπου συμμετείχαν την Κυριακή στο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

0
684

– Πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Δράμας με διοργανωτή τη First Lego League Greece
– Σ. Χαραλαμπίδου στα «Χ»: «Σε δύο χρόνια η Δράμα έγινε μια πόλη πολύ δυνατή και σε αριθμό παιδιών αλλά και σε διακρίσεις στη Ρομποτική»


 

Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ Ρομποτικής με τη συμμετοχή 150 περίπου μαθητών από τη Δράμα και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας με διοργανωτή την First Lego League Greece. Η διοργάνωση ξεκίνησε γύρω στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 16.00 το μεσημέρι με τις βραβεύσεις των νικητών.
Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η κα Σοφία Χαραλαμπίδου και ο κ. Γιώργος Δώδος. Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η κα Χαραλαμίδου είπε ότι ο φετινός διαγωνισμός είχε τρεις κατηγορίες. Την κατηγορία Discovery (για νήπια ηλικίας 4-6 ετών), η κατηγορία explore (για παιδιά 6 έως 10 ετών) και η κατηγορία Challenge (για παιδιά από 10-16 ετών). Τα παιδιά που συμμετείχαν προερχόταν από σχολεία, φροντιστήρια και συλλόγους της Δράμας ενώ δυο από τις ομάδες που συμμετείχαν ήταν από την γειτονική Καβάλα. Στις πρώτες δυο κατηγορίες (Discovery και Explore) συμμετείχαν 20 ομάδες και 10 ομάδες συμμετείχαν στην κατηγορία Challenge. Ο διαγωνισμός φέτος είχε ως κεντρικό θέμα την “Ενέργεια” (δηλαδή την απόθήκευσή της, την μετατροπή της, τις ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ). Στις δυο πρώτες κατηγορίες τα παιδιά έστησαν διάφορες έξυπνες μακέτες με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας. Στην μεγάλη κατηγορία, δηλαδή την κατηγορία Challenge, τα παιδιά κατασκεύασαν ρομπότ, τους άνοιξαν την πίστα και επάνω σε αυτή έπρεπε να κάνουν αποστολές. Όλα αυτά την ώρα του διαγωνισμού.
«Τα παιδιά και οι γονείς το διασκέδασαν πραγματικά. Είναι η τρίτη φορά που ο διαγωνισμός γίνεται στη Δράμα και τον έχουν αγαπήσει πραγματικά» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Χαραλαμπίδου η οποία πρόσθεσε ότι τα παιδάκια είναι ενθουσιασμένα με αυτούς τους διαγωνισμούς για να συμπληρώσει: «Με όλες αυτές τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία δυο χρόνια, εκεί που στη Δράμα δεν είχαμε καθόλου Ρομποτική, ξαφνικά έγινε μια πόλη πολύ δυνατή και σε αριθμό παιδιών αλλά και σε διακρίσεις, στην Ανατολική Μακεδονία. Η ρομποτική είναι το μέλλον και εξελίσσει τις δεξιότητες των παιδιών στον 21ο αιώνα. Ειδικά στις μικρές κατηγορίες βοηθά πάρα πολύ στην συνδυαστική σκέψη των παιδιών και στην ανάπτυξη προβληματισμών και στην επίλυση προβλημάτων. Παράλληλα τα βοηθά να έρθουν σε επαφή και με νέες τεχνολογίες, καινοτόμες λύσεις κλπ».
Επιβραβεύσεις υπήρξαν σε όλα τα παιδιά των μικρών κατηγοριών με βραβεία μακέτας, μηχανισμού κλπ. Στην μεγάλη κατηγορία (Challenge) πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα tiger junior robots.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός έγινε και με δύο σημαντικές χορηγίες από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (προσωπική χορηγία) και από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!