17 Νοέμβρη 1973

0
6242

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ -ΠΑΣΟΚ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Σαν σήμερα ξεκίνησε η εξέγερση των ΦΟΙΤΗΤΏΝ που αντέδρασαν στα σχέδια της χούντας για την ανάμειξη που επιχειρούσε στις φοιτητικές εκλογές. Γρήγορα η εξέγερση γενικεύτηκε και οι φοιτητές κατέλαβαν το ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΕΝΕΙΟ και δημιουργήθηκε η συντονιστική επιτροπή αγώνα. Την επιτροπή αυτή πλαισίωσαν και φοιτητές άλλων σχολών αλλά και εργαζόμενοι. Τα γεγονότα των ημερών αυτών δεν ήταν παρά το αποκορύφωμα των προγενέστερων κινητοποιήσεων του φοιτητικού κινήματος, με κύριους σταθμούς την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών στις 21 και 22 Φεβρουαρίου του 1973 και τη διαδήλωση της 4ης Νοεμβρίου του 1973, με αφορμή το μνημόσυνο του Γ. Παπανδρέου.
Ο λαός ποτέ δεν δέχτηκε ότι η κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών και η αναστολή άρθρων του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ήταν προς όφελος της δημοκρατίας. Δεν δέχτηκε ποτέ ότι ανθρώπινο ον μπορούσε να ζήσει σαν κατοικίδιο που του εξασφάλισαν τροφή στέγη και το έδεσαν σε αλυσίδα.
Χωρίς ελευθερία τύπου και λόγου χωρίς δικαίωμα του συνέρχεσθαι ,του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ο ΕΛΛΗΝΑΣ που δίδαξε την δημοκρατία στον κόσμο δεν ζει ούτε στιγμή.
Και αυτό το έδειξε με την μεγαλειώδη συμμετοχή στην κηδεία του ΓΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1968,οπου ο λαός κήδεψε τον ΗΓΕΤΗ του τον άνθρωπο που θα κέρδιζε τις εκλογές του 1967 και για αυτό οι επίορκοι αξιωματικοί κατέλυσαν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος έγραφαν οι ανταποκριτές ξένου τύπου στην διαδήλωση όπως εξελίχτηκε η κηδεία του μεγάλου ΗΓΕΤΗ της.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ στην εποχή των lock down είναι αδήριτη ανάγκη η εφαρμογή ενός προγράμματος εξόδου από αυτά. Χρειάζεται εθνική ενότητα και προ παντός εκπόνηση ενός προγράμματος με έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων . Οι συνθήκες της χώρας μας σήμερα όπως φυσικά και όλου του κόσμου λόγω της πανδημίας είναι δύσκολες και κυρίως για όσους έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους. Οι σκέψεις όλων μας στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι με τούς ευάλωτους οικονομικά και φυσικά με τους νέους μας μιας και η εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ξεκίνησε κυρίως από αυτούς. Νομίζουμε ότι τώρα θα πρέπει να δείξουμε περισσότερη υπευθυνότητα και να τιμήσουμε την εξέγερση κρατώντας τα πρωτόκολλα υγείας ώστε να μην επιβαρύνουμε το ΕΣΥ και τους εργαζόμενους ΗΡΩΕΣ των νοσοκομείων μας με επί πλέον ασθενείς. Κάπου πρέπει να βάλουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Εμείς δείξαμε την ευαισθησία μας σε αυτό από το 2010 έως τώρα. Καιρός να δείξουν και οι άλλοι τέτοια ευαισθησία.
Τα συνθήματα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για να γίνουν πράξη θέλουν να στηριχτούμε στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και στην πολιτική ενότητα σε στόχους ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ