23 σχολεία της Δράμας συγκέντρωσαν πάνω από 9,5 τόνους ανακυκλώσιμα

0
643

Βραβεύτηκαν το πρωί της Πέμπτης για τις επιδόσεις τους, το 17ο Νηπιαγωγείο, το 10ο και 11ο Δημοτικό, το Δημοτικό Σχολείο Μαυροβάτου, όπως και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Δράμας


 

Εκδήλωση βράβευσης των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του σχολικού μαραθωνίου ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον αύλειο χώρο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Ο σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης είναι θεσμός που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Δράμας προκειμένου οι μαθητές να μάθουν από μικρή ηλικία την αξία της ανακύκλωσης και συμμετέχουν σε αυτήν.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Διαχωρίζουν από το σπίτι χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο. Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται και το σχολείο επιβραβεύεται με πόντους ανά κιλό και ανά υλικό. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού χθες Πέμπτη έγινε η τελετή βράβευσης των σχολείων που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.
Ο διαγωνισμός γίνεται από τον Δήμο Δράμας και την πλατφόρμα Followgreen. Η κα Δήμητρα Μπέλλου εκπρόσωπος του Followgreen σε δηλώσεις της στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ανέφερε, ότι στην εκδήλωση βραβεύτηκαν τα σχολεία που βγήκαν πρώτα στο σχολικό μαραθώνιο «Πάμε ανακύκλωση» στον οποίο συμμετείχαν 23 σχολικές μονάδες, επιπέδου Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου και Λυκείου. «Τα σχολεία έκαναν μια πάρα πολύ αξιέπαινη προσπάθεια καθώς συνέλεξαν πάνω από 9500 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον δήμο στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παίξουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την ανακύκλωση και στη συνέχεια να παραλάβουν επαίνους συμμετοχής και δώρα για τις πρώτες σχολικές μονάδες. Τα σχολεία που βραβεύτηκαν ήταν το 17ο Νηπιαγωγείο, το 10ο Δημοτικό, το 11ο Δημοτικό, το Δημοτικό Σχολείο Μαυροβάτου, όπως και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Δράμας. Τα σχολεία κέρδισαν δώρα όπως ηχεία, πολυμηχανήματα, προτζέκτορες και επιδαπέδιους ψύκτες. Επαίνους για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό έλαβαν όλα τα σχολεία. Ευελπιστούμε με τη νέα σχολική χρονιά να ενταχθούν ακόμη περισσότερα σχολεία. Θα προσθέσουμε ακόμη περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης» τόνισε.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Followgreen συνεχίστηκε για τρίτη χρονιά. «Οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης είναι τα μικρά παιδιά. Βρισκόμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε όλους αυτούς τους μαθητές που δούλεψαν και κοπίασαν για την ανακύκλωση. Για εμάς ανακύκλωση σημαίνει πολιτισμός. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιάννη Εφραιμίδη, όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπαιδευτικούς γιατί μέσα από τέτοιες δραστηριότητες ευαισθητοποιούμε τον κυριότερο παράγοντα που είναι τα παιδιά. Τα παιδιά μαθαίνουν για την ανακύκλωση και μεταφέρουν όσα έμαθαν και στους γονείς τους» σημείωσε.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Εφραιμίδης δήλωσε ότι είναι η 3η χρονιά που τρέχει το πρόγραμμα για να συμπληρώσει: «Κάναμε μια προσπάθεια για να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία. Φέτος είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε 23 σχολεία και πάνω από 3500 μαθητές με μια παραγωγή ανακυκλώσιμων υλικών περίπου 9500 κιλά. Νομίζω ότι ως διαδικασία και τρόπο λειτουργίας πετύχαμε τον σκοπό μας. Προχωράμε με νέες δράσεις για την καινούργια χρονιά και ευελπιστούμε σε νέες δράσεις και συνεργασίες».
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα για τον διαγωνισμό: «Τα σχολεία έκαναν κάποια project σχετικά με την ανακύκλωση, συγκεντρώνοντας κάποια ανακυκλώσιμα υλικά σε κάδους. Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς μαζευτήκαμε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο για να κάνουμε την παρουσίαση και τις βραβεύσεις των σχολείων. Χαιρόμαστε που γίνονται τέτοια προγράμματα γιατί τα παιδιά από νωρίς αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κάτι το οποίο θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ