27.000 ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του δήμου για τον εορτασμό των Ελευθερίων της Δράμας

0
783

Από 19 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου οι εκδηλώσεις. Θα παρουσιαστεί και συναυλία με τη Μελίνα Κανά και το συγκρότημά της


 

Από 19 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ελευθερίων της Δράμας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, στο Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Δράμας επιλεγεί, ενώ το πρόγραμμα θα εκδοθεί μόλις οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες των δράσεων και εκδηλώσεων καθώς και ο χώρος όπου θα διεξαχθούν.
Στα Ελευθέρια 2023, προβλέπονται δράσεις τελετής έναρξης και λήξης, μουσική συναυλία με την Μελίνα Κανά και το συγκρότημά της, μουσικoχορευτικές εκδηλώσεις, χορωδιακές συναντήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, θεατρική παράσταση, φεστιβάλ δημοτικού χορού και τραγουδιού, ομιλίες, ημιμαραθώνιο και λαϊκό αγώνα, προβολή ταινίας, συναυλίες, εκδήλωση γαστρονομίας, παρουσιάσεις βιβλίων, κ.ά.
Φορείς που δήλωσαν συμμετοχή στα φετινά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι η Ένωση Κυριών Δράμας, Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας, Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας», Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος», Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου το Καρς, Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «ο Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος», Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ οι Αγωνιστές, Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας, Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας, ΚΑΠΗ Δ. Δράμας, Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης, Μ.Ε.Α.Σ Ήφαιστος Σιδηροδρομικός και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας, η Ένωση Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος», Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής «Αναγεννηθείσα Μακεδονία», Θρακική Εστία Δράμας, Λύκειο των Ελληνίδων, Εφορία Αρχαιοτήτων, ΕΨΥΚΑ – Κέντρο Ημέρας Πολυδεύκης, Σύλλογος Ποντίων οι Κομνηνοί, Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «η Δράση», Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτες Ν. Κρώμνης, Πολιτιστικός Οργανισμός-Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Λαογραφικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Εξ Αργυπούπολης και Καρς», Ποντιακός Σύλλογος Τεμένους Παρανεστίου «Ο Προφήτης Ηλίας», Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιφύτου, Πολιτιστικός Σύλλογος Λυδίας Καβάλας «Η Τραπεζούντα» .
Όπως προκύπτει από το σκεπτικό που διατυπώθηκε για τη σκοπιμότητα της φετινής διοργάνωσης, τα Ελευθέρια στον Δήμο Δράμας είναι από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας. Τιμώνται κάθε χρόνο οι θυσίες τους έτσι ώστε να μην ξεχαστούν και να γίνουν παράδειγμα μνήμης και τιμής στους νεότερους. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν Πολιτιστικοί Φορείς, Αθλητικοί και γενικά το σύνολο των φορέων που δραστηριοποιούνται πολιτιστικά στην πόλη και όχι μόνο. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις πολιτιστικής κληρονομιάς και με αυτόν τον τρόπο να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα με δημιουργικό τρόπο.
Για το θέμα των εκδηλώσεων οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χαρακίδης Κυριάκος, Μλεκάνης Μιχαήλ, Σιδερά Χρυσή, Νικολαΐδης Φώτιος, και Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος ανέφεραν ότι ψηφίζουν «ΝΑΙ» στο κατεπείγον του θέματος, με την παρατήρηση ότι ο προγραμματισμός των ενεργειών για τα Ελευθέρια, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, θα έπρεπε να γίνει έγκαιρα και το θέμα να συζητείται σε τακτική συνεδρίαση, ώστε να είναι εφικτή η συζήτηση συμπληρωματικών προτάσεων.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τσιαμπούσης Αλέξανδρος, Αποστολίδης Κυριάκος, Ιωαννίδης Δημήτριος, και η κα Κιόρτεβε Παρθένα ανέφεραν ότι ψηφίζουν «ΝΑΙ» στο μοναδικό θέμα παρότι τα Ελευθέρια είναι μια δράση που γίνεται κάθε χρόνο και μπορούσαν πολλές υπηρεσίες να έχουν προβλεφθεί και να έχουν γίνει πρόχειροι διαγωνισμοί για την ανάθεση τους.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καλλινικίδης είπε ότι ψηφίζει «ΝΑΙ» αλλά ότι “αργήσαμε πάρα πολύ, ενώ γνωρίζαμε ότι θα γίνουν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, και ευτυχώς υπάρχει η διαδικασία της ανάθεσης που μέχρι χθες είχε «ποινικοποιηθεί» στο Δήμο Δράμας». Επισήμανε επίσης πως κακώς δεν προβλέφθηκε το αίτημα του ΝΠΔΔ για φιλοξενία-κέρασμα στα συμμετέχοντα μέλη των Χορωδιών που θα έρθουν από άλλες πόλεις.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε κατά πλειοψηφία, ο συνολικός προϋπολογισμός που διαθέτει ο δήμος για την τέλεση των φετινών Ελευθερίων είναι 27.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!