319.000 € για την επισκευή του Μουσικού Σχολείου

0
3912
Από αριστερά ο Δήμαρχος Δράμας, Χρ. Μαμσάκος, ο Βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπλούχος, ο Υπουργ. Υποδομών Κ. Καραμανλής και η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Μ. Συμεωνίδου

Την ικανοποίησή του για την απόφαση που λήφθηκε τη Δευτέρα από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. εξέφρασε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Μπλούχος.

Άμεση ήταν η δρομολόγηση λύσης στα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο της Δράμας, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, συνοδεία του Βουλευτή Δράμας της ΝΔ Κ. Μπλούχου και του Δημάρχου Δράμας Χρ. Μαμσάκου, στους χώρους του σχολικού κτιρίου. Ο κ. Καραμανλής είχε επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο της Δράμας στις 18 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Μπλούχου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δράμα για τη διοικητική παράδοση των φυλακών Νικηφόρου. Η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. προκήρυξε τη Δευτέρα διαγωνισμό ύψους 319.000 ευρώ για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στην επίσκεψή του ενημερώθηκε τόσο από τον κ. Μπλούχο όσο και από τον Δήμαρχο Δράμας, αλλά και από τη διεύθυνση του σχολείου για τα κτιριακά προβλήματα, διαπιστώνοντας από κοντά την κατάσταση. Το Μουσικό Σχολείο Δράμας, το οποίο λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 1999-2000 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, με 394 μαθητές και 100 εκπαιδευτικούς, οικοδομήθηκε την περίοδο 1997-1999 και, όπως είναι πλέον γνωστό μετά και από εκτενές ρεπορτάζ των «Χ», υπάρχει έντονο πρόβλημα υγρασίας στις οροφές, τους τοίχους, το υπόγειο, τη βιβλιοθήκη, κάτι που εντείνεται ιδιαίτερα κατά τις περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.
Με απόφασή της, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου που αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων στεγάνωσης του δώματος της καθίζησης τμήματος του εξωτερικού χώρου και της εσωτερικής υγρασίας στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας, με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού μελέτης 319.000 ευρώ. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η 25η Αυγούστου 2020, στις 15:00 μ.μ. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίστηκε σε εκατόν ογδόντα ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Μπλούχος για το ίδιο θέμα ανέφερε τα εξής:
«Ο κυβερνητικός βηματισμός είναι ταχύς, τα ώτα όλων των υπευθύνων είναι ευήκοα και τεντωμένα, για να ακούσουν και να παρέμβουν σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται.
Την ημέρα της υπογραφής της διοικητικής πράξης παράδοσης – παραλαβής του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νικηφόρου, τον παρελθόντα Ιούνιο, ο παριστάμενος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής μαζί με το επιτελείο της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» και τον βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο, επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο της Δράμας, το εκπαιδευτικό καύχημα του τόπου μας για να δουν από κοντά τα προβλήματα του κτηρίου. Ανήγγειλαν επί τόπου την ανάληψη ευθύνης εκ μέρους της Πολιτείας για την επιδιόρθωση του κτηρίου.
Μέσα στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, η απόφαση της δαπάνης ελήφθη από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. και δημοσιεύθηκε αμέσως: η Ελληνική Πολιτεία θα δαπανήσει 319.000€ για να επισκευάσει κάθε ζημιά που υπάρχει στο κτήριο του Μουσικού Σχολείου.
Είμαστε χαρούμενοι που το διδακτήριο αυτού του εξαίρετου σχολείου της Δράμας θα αποκατασταθεί και θα συνεχίζει να αποτελεί το στολίδι του τόπου μας που θα πρωταγωνιστεί στο πανελλήνιο. Μούσαις χάρισι θύε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ