38 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα σκοπεύει να εγκαταστήσει ο Δήμος Δράμας

0
1659

Μ. Τάσσου: «Θέλουμε να κάνουμε και υποδομές που είναι απαραίτητες στην πόλη για να είναι ασφαλής και απρόσκοπτη η κίνηση των ποδηλάτων»

Το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας έφερε προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του έτους τής Οικονομικής Επιτροπής τού Δήμου Δράμας την πρόταση για τη σύναψη συμφωνίας με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) που αφορά δράσεις για τη μικροκινητικότητα στην πόλη.
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, Μιχάλης Τάσσου, είπε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι: «Ο Δήμος Δράμας, εφόσον εγκριθεί η πρότασή μας, θα υλοποιήσει την προμήθεια και εγκατάσταση 38 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων μέσα στην πόλη της Δράμας, μαζί με τις βάσεις φόρτισης και φύλαξης αλλά και με την εφαρμογή κινητού με την οποία θα μπορεί κάποιος δημότης ή επισκέπτης της πόλης να μπορεί να μισθώνει το ηλεκτρικό ποδήλατο και να κινείται από σταθμό σε σταθμό ή οπουδήποτε θέλει μέσα στην πόλη. Η χρηματοδότηση του έργου είναι της τάξης των 310.000 ευρώ. Υπάρχει η δυνατότητα η χρήση των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων να είναι δωρεάν τα πέντε πρώτα χρόνια. Αυτή είναι και η σκέψη με την οποία κινείται ο Δήμος Δράμας. Αυτή είναι η πολιτική μας επιλογή ώστε ο τρόπος αυτός μετακίνησης να ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία. Θέλουμε επίσης να κάνουμε και κάποιες υποδομές που είναι απαραίτητες στην πόλη της Δράμας για να είναι ασφαλής και απρόσκοπτη η κίνηση των ποδηλάτων. Η Δράμα όπως και οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας δεν διακρίνονται ούτε για τις υποδομές που διαθέτουν για την κίνηση του ποδηλάτου, αλλά ούτε και με την εξοικείωση των λοιπών οδηγών με τους ποδηλάτες. Θα πρέπει λοιπόν σιγά – σιγά να γίνουν βήματα και προς αυτό».
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αναλαμβάνει την παρακολούθηση της δράσης και κάνει σύμφωνο συνεργασίας με τους δήμους που επιθυμούν να αναλάβουν την υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου. Τα ποδήλατα θα έχουν και αισθητήρες οι οποίοι θα μετρούν την κίνηση και τα χιλιόμετρα ώστε να παράγουν αποτελέσματα για την αξιοποίηση του προγράμματος.
Ειδικότερα, μέσω της πρόσκλησης του ΥΜΕΠΕΡΑΑ μπορούν να χρηματοδοτηθούν ενδεικτικά: Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού της χώρας. Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο. Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων). Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας. Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό. Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που αφορούν σε προωθητικές ενέργειες για το συνολικό Πρόγραμμα «Μικροκινητικότητας» και για το σύνολο των συμμετεχόντων Δήμων κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ