45 νέα καλλωπιστικά δέντρα ομορφαίνουν από χθες την Ανάπλαση

0
4931

Ο Δήμος Δράμας τοποθέτησε οστριές, σφεντάμια και άλλα ενδημικά είδη

Σαράντα πέντε καλλωπιστικά δέντρα φύτευσε ο Δήμος Δράμας, το πρωί της Δευτέρας σε ένα μεγάλο μέρος της Ανάπλασης του Χειμάρρου Καλλιφύτου μέχρι και το σημείο απέναντι από το φουσκωτό γυμναστήριο στο γήπεδο Κραχτίδη. Κατά μήκος του δρόμου φυτεύτηκαν σφενδάμια, οστριές και άλλα είδη. Τα δεντράκια είναι ύψους περίπου ενός μέτρου και τοποθετήθηκαν με πέντε μέτρα απόστασης μεταξύ τους.
Πρόκειται για ενδημικά είδη της Δράμας, τα οποία ως εκ τούτου έχουν καλή προσαρμογή στο περιβάλλον. Οι δεντροφυτεύσεις που έγιναν ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Δράμας με το τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις.
Για τη δεντροφύτευση που έγινε στην περιοχή της Ανάπλασης χρησιμοποιήθηκαν ειδικά τρυπάνια προκειμένου να τοποθετηθούν τα μικρά δέντρα στον χώρο πρασίνου και τηρήθηκαν συγκεκριμένες αποστάσεις από τον χώρο που κινούνται οι πεζοί.
Ο χώρος της ανάπλασης, που παραδόθηκε σε χρήση μετά το 2010, συγκεντρώνει καθημερινά μεγάλο αριθμό περιπατητών, επισκεπτών και αθλουμένων στις γηπεδικές εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από τον Δήμο Δράμας. Ειδικά κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, αποδείχθηκε πολύτιμη διέξοδος σε όσους ήθελαν να περπατήσουν ή να αθληθούν χρησιμοποιώντας το γνωστό κωδικό 6.
Ο Δήμος της Δράμας κατά διαστήματα επιχειρεί να προχωρήσει, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην περαιτέρω ανάδειξη του αγαπημένου αυτού χώρου αναψυχής και άθλησης, εντός της πόλης. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα τοποθετήθηκε στον χώρο της Ανάπλασης πίσω από το άγαλμα της Νίκης το περίφημο επίγειο ρολόι με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Παρότι ακούστηκαν αρκετά για την καθυστέρηση της τοποθέτησής του και τον σχεδιασμό στον περιβάλλοντα χώρο της κατασκευής, δεν παύει να είναι ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της ανάδειξης, της περιοχής της ανάπλασης.
Η τοποθέτηση των 45 ενδημικών δέντρων που φυτεύτηκαν χθες από τον Δήμο Δράμας είναι ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση αυτή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο περισσότερο πράσινο, είτε με την μορφή δέντρων, είτε με την μορφή άλλων φυτών, τοποθετείται στην περιοχή τόσο αυτή θα αναβαθμίζεται και θα προσφέρει πραγματική αναψυχή στους επισκέπτες, τους περιπατητές και τους αθλούμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Εξάλλου οι πνεύμονες πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, αν εξαιρέσει κανείς το σύμπλεγμα Αγίας Βαρβάρας – Δημοτικού Κήπου, δεν είναι αρκετοί. Το τσιμέντο πνίγει ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου που χρειάζεται να αναπνεύσει και να εμπλουτιστεί με περισσότερους χώρους πρασίνου και αναψυχής. Στην κατεύθυνση αυτή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει και η υλοποίηση της ανάπλασης στην 19ης Μαΐου, που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο του ΒΑΑ, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων. Οψόμεθα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ