«Άγιο» είχαν οι θαμώνες καταστήματος στη Δράμα

0
4941

– Κίνδυνοι από πτώσεις κορμών και τμημάτων δέντρων στο κέντρο της πόλης
– Θαμώνες αντιλήφθηκαν έντρομοι ότι τμήματα δέντρου προσγειώνονται στο τραπέζι τους. Ευτυχώς, τους προστάτεψε η ομπρέλα του καταστήματος

Άγιο είχε μία παρέα από Δραμινούς που αποφάσισε να επισκεφθεί το βράδυ της Παρασκευής κατάστημα εστίασης δίπλα στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας, και παραλίγο να χτυπηθεί από χοντρά κλαδιά δέντρου, που προσγειώθηκαν εκείνη την ώρα στο τραπέζι τους.
Ευτυχώς, λίγη ώρα πριν, λόγω της βροχής που ξεκίνησε, οι θαμώνες που είχαν καθίσει σε ανοικτό χώρο μετακινήθηκαν κάτω από την ομπρέλα του καταστήματος. Έτσι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από την πτώση των κλαδιών του δέντρου. Τυχερά στάθηκαν, μέσα στην ατυχία τους, τα μέλη της συγκεκριμένης παρέας τα οποία μετά το αρχικό σοκ αποφάσισαν να ενημερωθούν από τον καταστηματάρχη εάν το πρόβλημα με τις πτώσεις των κλαδιών από τα δέντρα της περιοχής έχει επαναληφθεί και αν υπήρξε κάποια επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η απάντηση που έλαβαν, σύμφωνα με όσα μετέφεραν στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», είναι ότι η διεύθυνση του καταστήματος είχε απευθυνθεί στις τοπικές αρχές και συγκεκριμένα στον Δήμο Δράμας προκειμένου να κλαδευτούν τα δέντρα, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, αλλά τελικά δεν υπήρξε καμία μέριμνα.
Τα «Χ», μετά από επικοινωνία που υπήρξε με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Δράμας, χθες Δευτέρα, έλαβε την απάντηση ότι η υπηρεσία δεν είχε γνώση της κατάστασης ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος της υπηρεσίας κ. Λαζαρίδης, ο δήμος επρόκειτο να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Μάλιστα, από τα συμφραζόμενα έγινε αντιληπτό ότι η πτώση τμημάτων δέντρων και κλαδιών δεν είναι κάτι καινούργιο στην ευρύτερη περιοχή και ότι παρεμφερή περιστατικά έχουν καταγραφεί και στον χώρο της Αγίας Βαρβάρας.
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, έγινε προφανώς από τύχη. Ο τρόμος που δημιουργήθηκε στα μέλη της παρέας ήταν κάτι που δεν πρόκειται να ξεχαστεί για πολύ καιρό, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στα “Χ” ένας από τους θαμώνες και συνέχισε: «Καθόμασταν όλοι μαζί, παρέα κάτω από την ομπρέλα και έσπασε ο κορμός από το δέντρο, έπεσε πάνω στην ομπρέλα του τραπεζιού μας και εκτοπίστηκε δίπλα μας. Εάν δεν έβρεχε και δεν καθόμασταν κάτω από την ομπρέλα θα έπεφτε πάνω μας. Ρώτησα την κυρία που έχει το μαγαζί εάν έχει πάρει τηλέφωνο στον Δήμο, μου είπε ότι πρόπερσι πήρε τηλέφωνο και δεν ασχολήθηκαν καθόλου, δεν πέρασαν καν από εκεί…».
Από το παραπάνω περιστατικό είναι σαφές πως η επικινδυνότητα που μπορεί να υπάρχει σε κάποια δέντρα, είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τις τοπικές αρχές ανεξάρτητα από το εάν η αρμοδιότητα ανήκει στον Δήμο της Δράμας, στο Δασαρχείο ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Θα πρέπει να εξεταστεί ποια δέντρα είναι ενδεχομένως επικίνδυνα ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες (π.χ. κλαδέματα) με στόχο να μην έχουμε επανάληψη τέτοιων περιστατικών, που μπορεί να έχουν τραγική κατάληξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!