5 νέα κρεβάτια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Δράμας -Δωρεά αξίας 200.000€ απο την Παυλίδης Α.Ε.

0
5675

Υπερσύγχρονος εξοπλισμός άξιας 200.000€ με πέντε κρεβάτια για τη ΜΕΘ από τη δραμινή εταιρεία Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες.
Μιλάει στα “Χ” η κα Ηλιάνα Ματσούκη, υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Η Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ζωτικής σημασίας κίνηση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Δράμας δωρίζοντας πέντε πλήρως εξοπλισμένες ηλεκτρικές κλίνες ΜΕΘ συνοδευόμενες με αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας εντατικής θεραπείας ΜΕΘ. Πρόκειται για δωρεά υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας συνολικής αξίας 200.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό εξοπλίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας όχι μόνο για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης κατά του COVID-19, αλλά για τις ανάγκες της επόμενης μέρας.
Η κα Ηλιάνα Ματσούκη, υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες, επεσήμανε ότι η εταιρεία είναι διαχρονικά παρούσα στα τεκταινόμενα της τοπικής κοινωνίας και έχει ενισχύσει μέχρι σήμερα οργανώσεις και κοινωνικές δράσεις. Έτσι αξιολογώντας την περίσταση και με σκοπό να ενισχύσει τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Δράμας ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας και ενημερώθηκε για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Η δωρεά αφορά όχι μόνο τις πέντε εξοπλισμένες κλίνες αλλά και τους πέντε τροχήλατους, αναπνευστήρες πύργους, οι οποίοι μπορούν να μεταφερθούν και σε κάποιο άλλο νοσοκομείο αν χρειασθεί. Δεν πρόκειται για τους απλούς αναπνευστήρες που έχουν οι κλίνες. Οι αναπνευστήρες αυτοί υποστηρίζουν ανθρώπους και κατά την διακομιδή τους.
“Η κίνηση της εταιρείας πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει την λειτουργία του νοσοκομείου. Όπως μας είπε και η Διοικήτρια, το νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει πολλά περιστατικά. Είναι όμως σημαντικό ότι θα ενισχυθεί το νοσοκομείο και για την επόμενη ημέρα και όχι μόνο για την αντιμετώπιση του covid -19. Αυτό ήταν μόνο το έναυσμα για τη δωρεά” είπε στα “Χ” η κα Ηλιάνα Ματσούκη.
Σε σχέση με την εξέλιξη αυτής της δωρεάς η υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες, δήλωσε ότι “η παραγγελία του εξοπλισμού έχει ολοκληρωθεί και περιμένουμε την ημερομηνία παράδοσης, γνωρίζοντας καλά ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποιες καθυστερήσεις. Η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει από το εξωτερικό και εκτιμούμε ότι θα παραδοθούν σε περίπου 120 ημέρες”.

Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της ΜΕΘ του νοσοκομείου
Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη μεγάλη αυτή δωρεά δήλωσε: “Αναλογιζόμενη την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα αλλά και παγκοσμίως, τον καθημερινό αγώνα που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας ενάντια στον COVID- 19, καθώς και τις επιτακτικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), επιθυμεί να σταθεί έμπρακτα και ουσιαστικά αρωγός στην κοινή αυτή προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για το συλλογικό συμφέρον.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η εταιρεία όντας αισιόδοξη και πεπεισμένη ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στην πρωτοφανή αυτή δοκιμασία, την οποία βιώνει η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα και παραμένοντας διαχρονικά δίπλα στις πρωταρχικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αναλαμβάνει να υποστηρίξει τη δυναμικότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, όπου διατηρεί την έδρα της”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!