7 οκτάμηνες συμβάσεις σε Νευροκόπι και Παρανέστι

0
5665

Εγκρίθηκαν συνολικά 711 συμβάσεις ΙΔΟΧ για τους ΟΤΑ πανελλαδικά.

Εγκρίθηκαν 711 από το Υπουργείο Εσωτερικών συμβάσεις με διάρκεια έως 8 μήνες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. 7 συμβάσεις εγκρίθηκαν στους δήμους Προσοτσάνης και Νευροκοπίου.
Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τη σύναψη συνολικά επτακοσίων έντεκα συμβάσεων σε πολλούς δήμους της χώρας, για τις οποίες θα δαπανηθούν συνολικά 6.667.758 ευρώ από τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ σε βάρος του προϋπολογισμού τους. Για τις συμβάσεις αυτές υπάρχει ήδη εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό των δήμων για το έτος 2020.
Στη Δράμα εγκρίθηκε η σύναψη έξι συμβάσεων αυτής της μορφής με διάρκεια έως οκτώ μηνών στον Δήμο Νευροκοπίου και μια στον Δήμο Παρανεστίου.
Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών προέκυψε μετά και από τις εισηγήσεις των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την έγκριση θέσεων με σχέση εργασίας ιδοχ ανταποδοτικού χαρακτήρα για το έτος 2020 στους φορείς αρμοδιότητάς τους.
Συγκριτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο πλαίσιο εγκρίθηκαν στην Καβάλα 54 συμβάσεις (30 στον Δήμο Θάσου και 24 στον Δήμο Νέστου), 22 στον Έβρο (15 στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και 7 στον Δήμο Σουφλίου) και 22 στις Σέρρες (5 στον Δήμο Νέας Ζίχνης και 17 στον Δήμο Σιντικής).
Παρά το γεγονός ότι οι οκτάμηνες θέσεις εργασίας (όπως εκείνες που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών και εκείνες που δημιουργούνται με τα κατά καιρούς προγράμματα κοινωφελούς εργασίας) μπορούν να συμβάλλουν, έστω προσωρινά, στην κάλυψη κενών που υπάρχουν στους ΟΤΑ. Είναι κοινά αποδεκτό ότι λόγω του αριθμού τους και της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν λύση στα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των δήμων είτε αυτά αφορούν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες είτε άλλους τομείς.
Στην κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, κινείται και η δήλωση που έκανε μόλις χθες στα «Χ» και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Νομού Δράμας Κίμων Τσαπρασίδης μιλώντας για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. «Απαιτούνται άμεσες προσλήψεις ειδικά στην υπηρεσία καθαριότητας, στον ηλεκτροφωτισμό, αλλά και στην υπηρεσία νεκροταφείων και στους πέντε δήμους του Νομού Δράμας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι ελλείψεις προσωπικού και η ανάγκη προσλήψεων, άλλωστε, είναι και ένα από τα τέσσερα αιτήματα που προβάλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο της σημερινής στάσης εργασίας που έχει κηρύξει στους δήμους για σήμερα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ