980 διαγωνιζόμενοι από τη Δράμα θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις

0
531

– Σε τι θα εξεταστούν οι συμμετέχοντες και σε ποιες ημερομηνίες
– Στοιχεία για τους διαγωνιζόμενους ανά εξεταστικό κέντρο έδωσε στα «Χ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Σπ. Κιουλάνης


 

Περίπου ίδιος με πέρσι είναι ο αριθμός των διαγωνιζομένων από τη Δράμα που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2023. Μάλιστα είναι κατάτι περισσότεροι από πέρσι παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές από τη Δράμα παρουσιάζει γενικότερα φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης, είπε ότι φέτος θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές από το Νομό Δράμας 980 διαγωνιζόμενοι (πέρσι ήταν 977).
Οι μαθητές θα δώσουν εξετάσεις σε 9 εξεταστικά κέντρα του νομού που είναι τα εξής: 1ο ΓΕ.Λ. Δράμας, 2ο ΓΕ.Λ. Δράμας, 3ο ΓΕ.Λ. Δράμας, 4ο ΓΕ.Λ. Δράμας, ΓΕ.Λ. Δοξάτου, ΓΕ.Λ. Καλαμπακίου, ΓΕ.Λ. Κ. Νευροκοπίου, ΓΕ.Λ. Προσοτσάνης και οι Τάξεις Γενικού Λυκείου – Γυμνασίου Νικηφόρου.
Όπως είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο 1ο ΓΕΛ Δράμας θα δώσουν 112 διαγωνιζόμενοι, στο 2ο ΓΕΛ Δράμας 145 διαγωνιζόμενοι, στο 3ο ΓΕΛ Δράμας 94 διαγωνιζόμενοι, στο 4ο ΓΕΛ Δράμας 125 διαγωνιζόμενοι, στις Λυκειακές τάξεις Νικηφόρου 15 διαγωνιζόμενοι (από Παρανέστι και Νικηφόρο), στο ΓΕΛ Δοξάτου 48 διαγωνιζόμενοι, στο ΓΕΛ Καλαμπακίου 24 διαγωνιζόμενοι, στο ΓΕΛ Προσοτσάνης 44 διαγωνιζόμενοι και στο ΓΕΛ Νευροκοπίου 21 διαγωνιζόμενοι.
Επίσης στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας θα δώσουν εξετάσεις 151 διαγωνιζόμενοι και στο 2ο ΕΠΑΛ Δράμας επίσης 151 διαγωνιζόμενοι. Στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας θα δώσουν εξετάσεις και οι διαγωνιζόμενοι των περιφερειακών ΕΠΑΛ, από Δοξάτο, Νευροκόπι και Προσοτσάνη.
Στο ειδικό εξεταστικό κέντρο που θα βρίσκεται στο 4ο Γυμνάσιο και αφορά τους διαγωνιζόμενους με μαθησιακές δυσκολίες, θα δώσουν εξετάσεις 26 άτομα στα προφορικά.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.
Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2023 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2023 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:
-μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
-μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
-μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και
-μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
-των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
-των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
-του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
-για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
-για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτά, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης διαρκεί 2 ώρες.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2023-24 ορίστηκε το διάστημα από την Τετάρτη 14-6-2023 μέχρι και την Τρίτη 27-6-2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!