Αεροδιακομιδή για δίχρονο από τη Δράμα στο Νοσοκομείο Αγλαΐας Κυριακού

0
2611

– Δεν ήταν δυνατόν να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Δράμας, αφού η Μ.Ε.Θ. προορίζεται για τη νοσηλεία ενηλίκων
– Αποσωληνώθηκε χθες. Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του


Από τα χείλη των γιατρών κρέμονται οι γονείς του δίχρονου αγοριού που διακομίσθηκε διασωληνωμένο από το Νοσοκομείο Δράμας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με προορισμό το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» στην Αθήνα, εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.
Η κατάσταση της υγείας του μέχρι και χθες, την ώρα που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ, ενέπνεε αισιοδοξία, αφού είχε αποσωληνωθεί και ήταν υπό παρακολούθηση σε σταθερή κατάσταση. Το παιδάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Δράμας το απόγευμα του Σαββάτου, με τους γιατρούς που το εξέτασαν να εκτιμούν ότι είχε ένα ιδιαίτερο αναπνευστικό πρόβλημα και ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε διασωλήνωση. Άμεσα έγινε αναγγελία του περιστατικού στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ που διαχειρίζεται όλα τα περιστατικά. Η κεντρική υπηρεσία αποφάσισε ότι πρέπει να γίνει διακομιδή του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» στην Αθήνα και ακολούθησαν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διακομισθεί το παιδί. Η μεταφορά έγινε με συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Από εκεί έγινε αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Χ», το παιδί δεν ήταν δυνατόν να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Δράμας, αφού η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που διαθέτει προορίζεται για τη νοσηλεία ενηλίκων. Το παιδάκι έφθασε αρχικά στο Νοσοκομείο Δράμας γύρω τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου και μετά από τις σχετικές προετοιμασίες, ακολούθησε η διακομιδή του από το Νοσοκομείο της Δράμας στις 9.40’ το βράδυ της ίδιας ημέρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου Δράμας, η διοικήτρια κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, απαντώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για την περίπτωση αυτή ανέφερε τα εξής: «Μετά από όλες τις δέουσες ενέργειες, τη φροντίδα των ιατρών του νοσοκομείου μας, των αναισθησιολόγων, των τραυματιοφορέων, τη συνεργασία με τους υπευθύνους του ΕΚΑΒ και την κεντρική υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β., όλα πήγαν πάρα πολύ καλά, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα που υπάρχουν. Το παιδί διακομίσθηκε με ασφάλεια εκεί όπου έπρεπε να διακομισθεί, για να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το πρόβλημα που είχε».
Για το περιστατικό προέβη σε σχετική ανακοίνωση και ο κ. Χάρης Λώτης, διευθυντής της 6ης και 9ης Περιφέρειας Ε.Κ.Α.Β., σημειώνοντας: «Τμήμα αεροδιακομιδών Ε.Κ.Α.Β, συντονιστικό κέντρο 6ης Περιφέρειας Ε.Κ.Α.Β., Ε.Κ.Ε.Π.Υ Βορείου Ελλάδος, Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και πληρώματα Ε.Κ.Α.Β. Όταν οι αλυσίδες της Υγείας είναι μια γροθιά, τότε το αποτέλεσμα για το 2χρονο αγοράκι είναι το αναμενόμενο».
Σε σχετική ανακοίνωσή του και το Νοσοκομείο Δράμας ανέφερε: «Ευχόμαστε όλοι το καλύτερο για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην ασφαλή έκβαση της προετοιμασίας, διαχείρισης και μεταφοράς του μικρού ασθενή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ