Έπεσαν οι τίτλοι τέλους της φετινής Ονειρούπολης

0
550

Μ. Τάσσου: «Η Ονειρούπολη είναι ένα τεράστιο Brand name και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσει ο Δήμος Δράμας επ’ ωφελεία ολόκληρου του Νομού»


 

Έκλεισε με την τελετή λήξης την Κυριακή, η αυλαία της φετινής Ονειρούπολης. Το κλειδί της διοργάνωσης επιστράφηκε από τον Αη Βασίλη και την μικρή Ειρήνη, με τον παραδοσιακό τρόπο στον Δήμαρχο Δράμας μέχρι την επόμενη διοργάνωση.
Για πολλούς πάντως, μεταξύ αυτών και για τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μιχάλη Τάσσου ήταν μια μελαγχολική στιγμή που ήρθε μετά από 8 μήνες προετοιμασίας και αγωνίας, 50 ημέρες προετοιμασίας μέσα στον Δημοτικό Κήπο και 36 ημέρες λειτουργίας της διοργάνωσης. Ο ίδιος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας είπε ότι: «Ρίξαμε τους τίτλους τέλους της 19ης Ονειρούπολης σχεδόν όπως ξεκινήσαμε, με προγραμματισμένη χορευτική παράσταση, με την υποδοχή των εκπροσώπων της κάθε δράσης και την καθιερωμένη παράδοση του κλειδιού της Ονειρούπολης στο Δήμαρχο Δράμας.
Ήδη άρχισε και η διαδικασία για την απεγκατάσταση της Ονειρούπολης. Ειδοποιήθηκαν όλοι όσοι δραστηριοποιήθηκαν στη Χριστουγεννιάτικη αγορά, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να μαζέψουν τα πράγματά τους. Ήδη από το βράδυ της Κυριακής κάποιοι άρχισαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους. Οι ιδιοκτήτες των ψυχαγωγικών παιχνιδιών έχουν ειδοποιηθεί να αρχίσουν τις διαδικασίες απεγκατάστασης. Χθες το πρωί (της Δευτέρας) ο ηλεκτρολόγος μετέβη στην Ονειρούπολη για να αφαιρέσει την πύλη κοντά στο ξενοδοχείο XENIA. Φέτος η συμβάσεις απεγκατάστασης υπογράφηκαν ταυτόχρονα με τις συμβάσεις εγκατάστασης της Ονειρούπολης. Για την απεγκατάσταση έτσι κι αλλιώς δουλεύαμε εδώ και δέκα ημέρες, γιατί έγινε και μια μεγάλη τακτοποίηση στην αποθήκη της Ονειρούπολης, σε συνεργασία με τη διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Δράμας και ευχαριστώ γι’ αυτό τον συνάδερφο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Εφραιμίδη.
Οι εργασίες απεγκατάστασης της Ονειρούπολης θα προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται εφόσον μας βοηθήσει και ο καιρός. Στόχος μας είναι να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου, για να μπορέσει να αποδοθεί στον κόσμο ο Δημοτικός Κήπος».
Σε ό,τι αφορά τα πρώτα συμπεράσματα της φετινής διοργάνωσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού δήλωσε στα «Χ» ότι: «Είχαμε θέσει στόχο φέτος να κάνουμε μια Ονειρούπολη ήρεμα, χωρίς παρατράγουδα, με μια συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων και με διαφάνεια. Το πετύχαμε. Είχαμε θέσει επίσης στόχο να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς στην διοργάνωση, κάτι που πετύχαμε επίσης. Παράλληλα είχαμε θέσει στόχο να φέρουμε ξανά την Ονειρούπολη και πάλι στα χείλη και στο μυαλό των επισκεπτών των Χριστουγεννιάτικων διακοπών κάτι που νομίζω ότι το πετύχαμε επίσης κατά κοινή ομολογία, γιατί καταφέραμε η Ονειρούπολη να συζητηθεί αρκετά στα μέσα επικοινωνίας, στα κοινωνικά δίκτυα και από στόμα σε στόμα και αυτό είχε ορατά αποτελέσματα στην επισκεψιμότητα. Τα καταφέραμε. Είμαι ικανοποιημένος και νομίζω ότι βάλαμε γερές βάσεις ώστε και οι επόμενες διοργανώσεις της Ονειρούπολης να βαδίσουν με τον ίδιο τρόπο αλλά και να γίνονται συνεχώς καλύτερες. Δεν λέω ότι δεν έγιναν και λάθη και ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις, αλλά μαθαίνουμε και από αυτά. Το πρόσημο τελικά είναι σίγουρα θετικό. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πολλά μπορούν να γίνουν ώστε η Ονειρούπολη να εξελιχθεί και διοικητικά σαν θεσμός αλλά και πρακτικά. Πάντως από την Οργανωτική Επιτροπή θα κάνουμε το επόμενο διάστημα μια καταγραφή των συμπερασμάτων της φετινής διοργάνωσης για να μπορέσουμε από τώρα να τα έχουμε υπόψη για την επόμενη διοργάνωση. Η Ονειρούπολη είναι ένα τεράστιο Brand name και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσει ο Δήμος Δράμας επ’ ωφελεία ολόκληρου του Νομού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ