Αγώνας δρόμου για ασφαλείς τάξεις

0
4546

Με αντισηπτικά προμηθεύει τα σχολεία και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας.

Με απόφασή της η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Δράμας αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά 140 συσκευασιών αντισηπτικού για να προμηθεύσει τα σχολεία του Δήμου Δράμας. Η απόφαση λήφθηκε τη Δευτέρα 4 Μαΐου όπου συνήλθε σε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δράμας και αφορά την απευθείας ανάθεση προμήθειας ποσοτήτων αντισηπτικού αξίας 5.639€ που θα διατεθούν για τις ανάγκες της επαναλειτουργίας των σχολείων της Δράμας με φόντο την υγειονομική κρίση.
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε ότι εξαιτίας της έξαρσης της εμφάνισης του κορωνοϊού στη χώρα μας «θεωρούμε υποχρέωσή μας να προβούμε στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων, ώστε να προστατεύσουμε, όσο είναι εφικτό, τον μαθητικό πληθυσμό και τον εκπαιδευτικό κόσμο. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής Περιβάλλοντος, συστήνεται η λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της γρίπης και η προμήθεια ανάλογων υλικών και απολυμαντικών μέσων. Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στην εκπαιδευτική μονάδα μπορούν να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη, με το οποίο συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα (με αντλία έγχυσης) πρέπει να βρίσκεται σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας κοντά στην έξοδο. Τα μπουκάλια με το αλκοολούχο διάλυμα θα πρέπει να είναι με αντλία έγχυσης. Το αλκοολούχο διάλυμα να έχει άδεια ΕΟΦ, περιεκτικότητα αλκοόλης ή μίγματος αλκοολών (αιθανόλη, ισοπροπανόλη ή προπανόλη) με άθροισμα 70% και πιστοποίηση CE».
Η παράδοση των υλικών θα γίνεται τμηματικά ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και αποφασίστηκε να γίνει σε χώρους που θα υποδείκνυαν οι υπηρεσίες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Με δεδομένο ότι από τη Δευτέρα 11 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές τάξεις οι ημερομηνίες παράδοσης θα είναι οι ανάλογες. Η χρηματοδότησης της προμήθειας αντισηπτικών από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται από πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον κρατικό προϋπολογισμό έτους 2020 και αφορούν τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων.
Προηγήθηκε, όπως έγραψαν τα «Χ» στο φύλλο της Δευτέρας, η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για διανομή 306 πακέτων με συσκευασίες αντισηπτικών για την κάλυψη των αναγκών δημόσιων εκπαιδευτικών δομών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, σε ό,τι αφορά στο Νομό Δράμας, οι συσκευασίες των αντισηπτικών κατανεμήθηκαν ως εξής: 18 στα σχολεία του Δήμου Παρανεστίου, 36 στα σχολεία του Δήμου Δοξάτου, 207 στα σχολεία του Δήμου Δράμας, 18 στα σχολεία του Νευροκοπίου και 27 στα σχολεία της Προσοτσάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ